«Ми маємо право на працю»: під стінами ОДА та поліції протестували проти "червоної зони". Що вимагали?

«Ми маємо право на працю»: під стінами ОДА та поліції протестували проти "червоної зони". Що вимагали?
  • З понеділка, 7 вересня, у Тернополі мали б почати діяти жорсткі карантинні обмеження, оскільки місто знову потрапило до «червоної зони». Підприємці та інші небайдужі тернополяни не згодні з цим і вийшли на мирну акцію протесту під стіни ОДА.
  • Чого вимагали підприємці та як працюватимуть заклади – читайте у матеріалі.

Мирна акція протесту символічно припала на День підприємця, який святкують у першу неділю вересня. Разом з місцевими представниками малого та середнього бізнесу до мирної акції долучились багато звичайних тернополян, які можуть втратити роботу через посилення карантину, або яким не буде, на кого лишити дітей, якщо навчальні заклади знову зачинять.

- Я проти того, щоб знову посилювали карантин, - каже тернополянка Ольга. – У мене цього року одна дитина пішла в перший клас, а інша ще ходить до садочку. Чоловік на роботі, я маю ходити на роботу. Що робити батькам? Якщо закриють садочки та школи – буде катастрофа. Я розумію, що карантин, і мені самій страшно, але ми сиділи три місяці на карантині, чому держава нічого не зробила, щоб повернути нас до нормального життя?

Відео дня

Багато працівників місцевих закладів прийшли на мітинг з плакатами, прапорами та каструлями.

На мирну акцію зібралося багато тернополян. За ними спостерігали працівника правоохоронних органів. Кожен міг висловити свою думку.

- Я, як підприємець, хотів би нагадати усім, що є дві статті, які захищають нашу роботу, - каже підприємець Тарас Ковальчук. Перша – це стаття 45 Конституції України – про право на працю, а друга – стаття 206 Кримінального Кодексу України «Про перешкоджання підприємницької діяльності». На жаль, так склалося, що ми знову маємо нагадувати, що поліція має виконувати законні дії. Ми можемо працювати, і ми повинні захистити це своє право.  

Оскільки у неділю вихідний, підприємці передадуть своє звернення до голови ОДА у понеділок. Також вони звернулися до вищого керівництва держави.

- Сьогодні нас позбавляють конституційного права працювати, годувати свої сім’ї та поповнювати бюджет, - каже підприємець Дмитро Синюта. – Влада аргументує обмеження тим, що лікарні переповнені і чи не боїмося ми брати відповідальність на себе. А влада не боїться, що якщо ми припинимо свою роботу знову, то місцеві бюджети не будуть поповнюватися. Наш край не є індустріальний, і малий та середній бізнес дає значну частину надходжень до бюджету. Чим будуть лікуватися хворі, за які кошти закуплятимуть тест-системи, ліки, якщо грошей не буде?

З понеділка працівники поліції можуть складати постанови на підприємців, які всупереч правилам «червоної зони» не припинили діяльність. Учасники мітингу закликали поліцію не порушувати їх конституційні права та нагадали, що запрати правоохоронці отримують завдяки платникам податків.

Колона направилась до міського відділу поліції, де люди повторили свої  заклики до правоохоронців. Там мітинг тривав кілька хвилин, після чого люди розійшлись по своїм домівкам.

Довідково: Для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування. 

  • У зеленій зоні діють правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.
  • У жовтій зоні до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку.
  • Помаранчева зона – до згаданих обмежень додають припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.
  • Червона зона – це заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

А як ви ставитеся до посилень карантину у Тернополі? Чи варто припиняти роботу ринків, закладів освіти, громадського харчування тощо? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (146)
  • Ірина Чирак

    На жаль, ці підприємці забули, що в травні їм дозволили відкритись задля того, щоб спокійно працювати    відповідно до вимог карантину і заробляти гроші. Але всі хотіли жити так, як завжди: подорожувати, гуляти весілля на кількасот чоловік, святкувати в ресторанах гучно дні народження, випускний... А маскового режиму хтось дотримувався на тому ж ринку? В Штатах на вулиці не побачиш тепер жодної людини без маски, навіть маленьких діток! А в нас...??? Люди самі ж в цьому винні, що ми потрапили в «червону зону»!

    Iryna Zablotska reply Ірина Чирак

    Ірина Чирак 100%
  • Я

    Якщо мова про базарних перекупок з овочевого ринку то не називайте їх підприємцями.  А краще дайте можливість товаробникам сільськогосподарської продукції самим продавати вирощене. Ці спекулянти виманюють безцінь у селян продукію і вдвіччі дорожче продають обважу.чи покуаців
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/tse-diskriminatsiya-mistsevi-pidpriemtsi-proti-posilen-karantinu-u-ter-11127809.html

  • Ольга Уруська

    які сводки,така зона.....сводки дає лікарня і міська влада,якщо вони правильні то хворі є,якщо ні ,то хто на тому заробляє?міністерство не малює хворих?????????????????
  • Tanya Zaichenko

    От пишуть в коментарях,що все Надал виноватий,день міста і т.д.,а як в Одесі святкували день міста з тисячами людей без дистанції і масок і ніякого короновіруса,а тут бляха,як не срачка то пердячка.Зразу червона зона,вже двічі,можливо,дійсно,захід комусь в горлі застряг?Я вірю,що існує цей вірус і мільйон інших,ну але ж не можна сидіти до віку по хатах за який фіг жити,якщо все позакривати.Хто хоче,той хай сидить і зуби на полку складає!Я вважаю,що всеодно треба продовжувати повноцінне життя.Це все політика і бізнес,ніяк не накрадуться.Нічого не зміниться ще в найближчий рік так точно.Шкода,що люди цього не хочуть розуміти,хоча багато вже прозріло за пів року.

    Галя reply Tanya Zaichenko

    Надала потрібно не в мери, а в тюрму

    Teren Teren reply Tanya Zaichenko

    Лідери зростання захворюваності за минулу добу - Київ, Харківщина і Одещина.

    Natasha Khomyak reply Tanya Zaichenko

    Tanya Zaichenko згідна на всі 100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up