Партнер рубрики Події

"Ми могли задихнутися": на Карпенка через асоціальний спосіб життя чоловіка страждає весь будинок

"Ми могли задихнутися": на Карпенка через асоціальний спосіб життя чоловіка страждає весь будинок
  • Пожежа на останньому поверсі будинку №15-А на вулиці Карпенка в Тернополі трапилась 30 серпня. Сусіди "погорільця" кажуть, що ледь не задихнулись. І випадок такий не перший. Раніше їх підтоплювали та не давали спокійно спати.
  • Ми намагались поспілкуватись із власником квартири, де сталось нещастя, та побачити в яких умовах він живе. Проте, він спав біля своїх дверей та до квартири зайти не дозволив. 
  • Також поцікавились у відповідних службах, що ж робити сусідам у таких випадках. 

- Ми живемо на 9 поверсі. Через сусіда зверху нам нема спокою,  - розповідає тернополянка пані Людмила (прізвище відомо ред.). - Він веде асоціальний спосіб життя. Завжди п'яний. З його квартири йде жахливий запах. До всього у нього відключили світло і він світить свічками вдома. Ми боїмося, що одного разу будинок просто злетить у повітря. Особливо після випадку, який стався 30 серпня.

За словами пані Людмили, у будинку в той день трапилась пожежа.

Відео дня

- ​У мене двоє дітей, ми саме лягли спати на обід, - розповідає жінка. - Прокинулись від того, що у двері подзвонила сусідка. В моїй квартирі було повно диму. Я бігом взяла дітей, вибігла на вулицю і подзвонила пожежникам. Виявилось, що люди напідпитку, які приходять у квартиру не вимкнули вогонь на плиті. 

В управлінні ДСНС в Тернопільській області виклик підтверджують.

- Повідомлення про пожежу на вулиці Карпенка 15-А надійшло 30 серпня, - повідомляє речниця управління ДСНС в Тернополі Ірина Крупа.- Проте, коли рятувальники приїхали на місце події, виявилось, що сильне задимлення сталось внаслідок того, що хтось не забрав із плити посуд, на якому розігрівали їжу. 

Неодноразово люди звертались до дільничого інспектора.  А після останнього інциденту, навіть викликали поліцію. У прес-службі патрульної поліції в Тернопільській області виклик підтвердили. 

​"Власник квартири спав під дверима" 

Журналістка "20 хвилин" спробувала поспілкуватись із власником квартири. Разом із чоловіком пані Людмили Степаном, піднімаємось на 10-й поверх будинку. Як тільки відкриваються двері ліфта в коридорі , чується нестерпний сморід. Власник квартири спить біля дверей свого помешкання. 

На запитання чому не заходить каже, що немає ключів і чекає на сина. Він будь-якої допомоги відмовляється теж.

- До мене син має приїхати, - каже чоловік. - Я не маю ключів, щоб зайти в дім. Що ви всі в мене хочете? 

Син у той день до чоловіка не прийшов. Не прийшов він і наступного дня. Сусіди розповідають, що про все, що відбувається з батьком його повідомляють. Редакції "20 хвилин" відомо, що пан Богдан - близький родич екс-депутата з Тернопільщини. Але з етичних міркувань прізвище ми не вказуємо. Журналістка "20 хвилин" намагалась зв'язатись з рідними чоловіка, однак поки не вдалося. 

"Живе в нормальних умовах"

Щоб допомогти пану Богдану, ми звернулись до начальника  управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимира Сулими. Журналістка "20 хвилин" залишила йому адресу та дані чоловіка та повідомила про ситуацію, яку бачила на власні очі. 

- У таких випадках створюється комісія, - каже пан Сулима. - Ми почули ваше звернення та направимо комісію за даною адресою, щоб вивчити в яких умовах проживає людина та яка у неї ситуація. Лише після того можна вирішувати як можна допомогти. Тобто або за людиною призначають опікуна, або допомагають владнати справи з антисанітарією, або відправляють в геріатричний центр чи на лікування. 

При Тернопільській міській раді діє установа "ТЕР-Центр". Якщо ви стали свідком такої ситуації - в Управлінні соціальної політики радять звертатись туди. 

Як стало відомо згодом, працівники соцслужби таки навідались у помешкання пана Богдана. 

- Перед тим як створити комісію, ми мали вивчити умови, в яких живе чоловік, - каже директор Територіального центру Віталій Хоркавий.- Він не пенсійного віку, житлові умови у нього задовільні, або можна сказати, навіть доволі хороші. Неадекватна поведінка, мабуть, зумовлена тим, що він вживає алкоголь. В даному випадку чимось йому допомогти без його згоди, ми не можемо. Якщо він викликає дискомфорт в жителів цього будинку - то ймовірно, їм потрібно звертатись у поліцію. 

До ТЕР-центру ви можете звернутись, якщо побачили людей, що потрапили у складні життєві умови, одиноких чи пенсіонерів, що потребують допомоги. Контактний телефон - 22-06-00.

"Якщо сусіди п'ють..."

Що робити, якщо сусіди дебоширять та  розпивають спиртні напої - ми запитали у правоохоронців.

Один із найпоширеніших видів порушень громадського порядку — розпивання алкоголю у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, - розповідає речниця управління Національної поліції в Тернопільській області Катерина Басалига.

Згідно зі ст.178 «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді» Кодексу України про адміністративні правопорушення, такі дії  тягнуть за собою адміністративну відповідальність та передбачають одне з таких стягнень — попередження, штраф від 17 до 136 гривень, громадські, виправні роботи, а також адміністративний арешт.

Забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових.

Якщо ж людина вживає алкоголь вдома – зарадити цьому ви не зможете. На приватній території люди можуть робити усе, що їм заманеться.

Проте, у патрульній поліції нагадують, що на територіях житлових будинків, прибудинкових територіях, а також у парках, скверах, зонах відпочинку, розташованих на території мікрорайонів та груп жилих будинків забороняється:

  • гучний спів, викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та будь-яке створювання шуму з 22:00 години до 08:00 години;

  • проводити ремонтні та будівельні роботи з 21:00 години до 09:00 години у будні дні, а у святкові та неробочі дні - впродовж доби.

  •  встановлювати на відкритих балконах, лоджіях, вікнах та сходах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратуру й включати її.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up