"Не хочемо, щоб діти сходили з розуму і вмирали!" Протестують проти звільнення наркоторговців

"Не хочемо, щоб діти сходили з розуму і вмирали!" Протестують проти звільнення наркоторговців

Мирну акцію протесту проводять, щоб влада довела справу злочинців до логічного завершення. 
Акція триває під стінами міськрайсуду, що на вул. Котляревського у Тернополі. Люди переконують, підозрюваних у розповсюдженні наркотичних речовин не можна відпускати на волю. 

Щоб знову наркоторговці не були на волі за гроші!  Власне, це і вимагали небайдужі тернополяни, які забралися біля приміщення суду. 

Відео дня

- Нещодавно в Тернополі затримали наркоторговців, які постачали забороненими речовинами всю область, - йдеться в анонсі до акції. - Наркотики продавали через інтернет, і навіть діти без проблем їх купували! Затримали 9 чоловік, 2-ох відпустили одразу, ще семеро можуть вийти з дня на день, за них суд призначив смішну заставу!!! - говорить організатор акції Олег Коган.

Протестувальники принесли плакати. Вони кличуть на розмову керівників поліції та прокуратури. На знак протесту хочуть перекрити вул. Крушельницьку. А це, без сумніву, паралізує все місто.

У протестувальників мета одна, запевняюють вони, - не допустити розповсюдження наркотиків у нашому місті.

  • Ми не хочемо, щоб масово вмирали діти, - озвучив основний меседж акції один з її організаторів Олег Коган. – Я спілкувався з батьками, які, на жаль, похоронили дітей. Я спілкувався з дітьми, які є непритомними від солей.

Наркоторговці продавали не лише амфетамін, як пишуть деякі ЗМІ, нарікають протестувальники.

- Суддя, який прийняв рішення про застосування застави, заявив: «Я не знав, що вони так заробляли і що воно так є», - обурюється Олег Коган. – Але якщо він не ознайомлюється зі справою, навіщо він там працює?

В нашій країні за крадіжку авто засуджують до ув’язнення, терміном від 7 до 12 років. Такий же термін – і за наркоторгівлю, за вбивство тисячі дітей, нарікають учасники акції протесту.

- Ще й можна вийти під заставу, - каже Олег Коган. – Ми не хочемо цього. І зібрались, щоб цього не допустити.

Вимагали, окрім присутності на акції обласного прокурора Петра Бойка та начальника ГУНП Олесандра Богомола, присутності і міського голови Сергія Надала.

  • Він, коли привозять в лікарню якесь обладнання, приїжджає, гарно перерізає стрічки, - каже Олег Коган. – Тут у нас стрічок немає. Але нехай приїде і бодай в телефонному режимі заявить, що готовий до зустрічі і діалогу. Нехай запевнить нас в тому, що контролюватиме цю справу.

Яким саме чином міський голова може контролювати хід розслідування і припинити продаж наркотиків у місті, ми поцікавились в організаторів акції. Однак, чіткої відповіді так і не почули.

«Візьму каністру з бензином, обіллю аптеку і продавців»

Учасники акції запевняють, що після гучного затримання банди наркоторговців, на кілька днів торгівля наркотиками в місті припинилась, а далі відновилась з новою силою. Такі висновки вони зробили, спілкуючись з людьми, які вживають наркотики.

В деяких аптеках міста вільно можна придбати той же «Дімедрол». «Це процвітатиме – я візьму каністру бензину, обіллю аптеку і продавців, котрі торгують», - говорить учасник акції, батько колишнього наркозалежного.

  • Нехай мене за це посадять, я візьму відповідальність за те, що накоїв, але поліція з цим нічого не робить, і багато батьків страждають за своїх дітей, - каже батько 25-річного колишнього наркозалежного Микола Світлий.  - Ліпше прийти до дитини в тюрму, ніж на цвинтар.

Його син, 25-річний Максим Боднар, шість років поспіль вживав наркотики. Зараз, каже, від цього відійшов, навернувся у віру і допомагає таким, яким сам ще був не так давно. Чоловік каже, що прийшов на акцію, адже в місті за 5 хв по інтернету можна замовити солі, інші наркотики. Це можуть зробити навіть школярі.

Справедливий суд торгівцям смерті – без права застави для вбивць!

Натовп скандував та вимагав не випускати під заставу «торгівців смерті». А також круглого столу за участю обласного прокурора, начальника головного управління нацполіції та міського голови Тернополя. Видимо, очільник патрульної поліції краю, як переговорник, мітингувальникам потрібен не був. Адже на місці, у цивільному одязі, Богдан Шевчук деякий час стояв – поруч з підлеглими, які були у формі. Був він і коли під стіни суду під’їхав цілий автобус з нацгвардійцями. На щастя, заспокоювати натовп спецпризначенцям чи іншим силовим структурам цього дня не довелось.

  • Справедливий суд торгівцям смерті – без права застави для вбивць! – скандували мітингувальники під стінами міськрайсуду. – Тернопіль без наркотиків! Шановні судді, почуйте нас, не відпускайте вбивць, бо ці вбивці будуть вбивати наших дітей!

Судді не вийшли. Чи то не почули, чи то, зайняті у справах, не змогли вийти до мітингувальників. Врешті учасники акції протесту вирішили перекривати рух на вул. Крушельницької. Як пояснили, аби привернути увагу до проблеми. Дорогою один з організаторів поспілкувався телефоном з начальником головного управління нацполіції в області Олександром Богомолом. Врешті домовились про зустріч – в п’ятницю, 7 лютого, о 9 ранку в приміщенні головного управління нацполіції, що на вул. Валовій у Тернополі, відбудеться зустріч силовиків і мітингувальників.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (57)
  • Svetlana Pasuta

    Просимо розголошення ходу справи в пресі , не можна того так упускати нехай зло буде знешкоджене по закону....
  • Кореспондент Українець

    Колишні наркомани з християнського духовного центру “СПАСІННЯ" ловлять хайп на справах , по яких самі недавно проходили !!! Багато колишніх наркозалежних , щиро прийшли на пікет , не володіючи жодними матеріалами справи ( видно з прес конференції ) , шукаючи розголосу і добиваючись ,  відміну закону України , право на заставу !!! Не трудно зрозуміти , чому замість того , щоб займатись морально духовним вихованням молоді , реабілітацією людей з нарко залежністю , на круглому столі з владою , духовні гуру Дерешівський і Коган  піднімали питання про співпрацю з міліцією , в допомозі розкриття різних злочинів, що до наркотиків ! В теперішній час , коли з спонсорами для рибцентру туго , а а духовне і моральне виховання нарко залежних , справа тиха і важка !Спонсорів рибцентру не притягне тихість , потрібно гучно заявити про себе , потрібен розголос каже О. Коган ! В боротьбі з алкоголізмом в 85-87 роках вирубували кращі сорти виноградників в Криму , в борьбі з розповсюдженням опіатів Дерешівського реабілітовані , на круглому столі пропонували давати довічне всім , крім наркозалежних ! А з проституцією що запропонуєте вирубувати ? НЕ БОРОТИСЬ З ФАКТОМ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ  ТРЕБА рибцентрові ! Не співпраця з органами влади у пошуку і розкритті злочинів , чи вимагати змін до законів у верховній раді , це не діло  рибцентрів , а попередити цю епідемію , ДУХОВНО МОРАЛЬНИМ ВИХОВАННЯМ молоді ! А спонсори і гроші самі припливуть , без хайпу і піару !
  • Кореспондент Українець

    Так обісратись могли тільки Тернопільскі : генералісімус Олько Богомол і прокурор Петька Бойко з цією наркооперацією , по затриманню підозрюваних ! Резонанс зробили зібравши журналістів , які фіксували захоплення , Маски- Шоу КОРД , ну все як в бойовиках !!! І повний ОБЛОМ , там навіть 300 грам не було 100 % ( дивіться відео ,  що взяли ) !!! Масштабна операція просто вражає людський розум , по маштабах і об’ємах , це фурор ! В другої братви наркоманів з Тарнавського , теж те саме , на 200 грам можливо більше ! “Черадеї ” пагоні , хоть би мішок муки в куті по розсипали , для хайпу преси ! Зловити дві бригади в Тернополі , на всіх не знайдено навіть пів кілограма ( дивіться уважно відео затримки , що вилучили ) наркотиків ???!!! СУПЕР ОПЕРАЦІЯ , мої поздоровлення вам трутням !!! З матеріалів слідства , досі не найдено точно джерело постачання  , мільйонів від неправомірних продажів , складів , нарколабораторії - ДЕ ЦЕ ВСЕ ??? Київ Тільки відзвітував , про захоплення двох банд і вилученнням близько тони героїну , на суму 25 міліонів доларів , Житомир відзвітував , про вилучення близько 400 кг опіатів , Львівські вилучили героїну на 1,5 млн доларів в величезних ящиках !!! Було викрито величезні склади , а також гігантські лабораторії з прекурсорами ! А Наші Тернопільські КЛОУНИ відзвітували знайденим ОДНИМ кілограмом “РОБОЧИХ" солей !!! А не робочий товар де ? Випарувався ? Да были демоны , но самоликвидировались !!! Олько Богомол на перенсконференції сказав - джерела постачання будуть встановлені слідством ! І це після піврічного слідкування ??? ( был бы клиент , а статья найдётся ) Подивіться свіжі відео затримань в інших областях !!! Там , тре було трактора , щоб все забрати ! А Подивіться на роботу наших трутнів ! Якісь тугрики нафоткали , по долару і п’ять ! А опіатів з відео і фото , це просто сміх ! Дві жмені розфасованих малих - пяти грамових пакетиків , на відео і фото ! Провал !!!! Посилання на джерело: https:
  • Активіст

    Випустіть Крамарів, в місті нема де солей і амфи купити! Як тепер дальше бути?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up