Партнер рубрики Події

Мешканці Симоненка блокують будівництво багатоповерхівки поряд з церквою

Мешканці Симоненка блокують будівництво багатоповерхівки поряд з церквою

На акцію проти будівництва багатоповерхового будинку на вулиці Симоненка, 1 вийшли мешканці разом з депутатами округу сьогодні, 14 травня. На вимоги мешканців ще минулого року створили комісія, яка вивчає документи і пропонує вирішення цієї проблеми.

- Ми вже рік воюємо з цим забудовником. Якщо тут побудують багатоповерховий  будинок, то не буде ні світла, ні нічого. Ще й на території будинку стоїть паливна, і по нормах не буде тяги взагалі. Вирішено, що без окремої сесії тут не мають починати будівництво. Але сьогодні зранку приїхала техніка, тому ми стоїмо і не пускаємо машини. Але забудовник знає своє і не збирається йти на поступки, - розповіла жителька будинку на вулиці Симоненка Оксана.

Біля церкви Святого Петра на вул. Симоменка іноземні інвестори побудували притулок Святого Антонія, де будуть цілодобово жити люди. А на території будинку знаходиться котельня, яка забезпечує життєдіяльність цього притулку. Будівництво багатоповерхівки по сусідству створить багато проблем і для притулку, і для будинків, що поряд. 

Відео дня
  • Проблема в тому, що проектування цієї багатоповерхівки відбулося без врахування об’єктів, які знаходяться поряд. При проектуванні не врахували, що на території будинку знаходиться котельня, яка забезпечує життєдіяльність притулку Святого Антонія, в якому скоро поселяться люди. Є ряд порушень, що стосуються протипожежної безпеки. Також є порушення щодо дороги, яка веде до притулку, там нема заїзду. Ми надали пропозицію замовнику -  змінити проект, зробити не 11-ти поверховий будинок, а набагато менший і облаштувати його під офісні приміщення чи магазини. Замовник не йде на зустріч, хоче вже починати будівництво, - розповів голова комісії міської ради з питань вирішення цієї проблеми Андрій Газилишин.

За словами жителів, зранку на будівництво приїжджала поліція, яка взяла в них свідчення. Представники зі сторони забудовника кажуть, що всі документи на будівництво в них є і вони мають право починати роботи. Наразі очікуємо коментар від забудовника.

До слова, сьогодні о 18.30 мешканці планують перекривати дорогу на Симоненка. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Тільки відстріл,виходить, раз ні закону, ні розуму, ні совісті гниди не мають. До того йде...
  • НАТАЛІ - 玛丽亚

    Як що якимось чином на так званий будівельний майданчик потрапить техніка, то її звіти можна буде тільки вигнати радикальними методами. Судитися немає сенсу. Там все схвачено, за все заплачено. І документи в них в нормі та всі дозволи є. Кілька раз техніка само загориться, тоді може до забудовника дійде. Інакшого виходу в даній ситуації немає на жаль... (((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up