Партнер рубрики Події

Ми віримо, що у Царстві Небеснім ви займете своє високе заслужене місце - Тернопіль прощається з о. Анатолієм

Ми віримо, що у Царстві Небеснім ви займете своє високе заслужене місце - Тернопіль прощається з о. Анатолієм

Протягом трьох днів тернополяни зможуть попрощатись з протеієреєм Анатолієм Зінкевичем. 14 та 15 лютого о 19.00 – панахида за настоятелем у храмі Свято-Троїцького Духовного центру. 16 лютого об 11.00 - похорон за ієрейським чином. Поховають отця на території Духовного центру.

Отець Анатолій Зінкевич був одним з перших, хто підтримав автокефальний курс нашої церкви. Його стараннями відкрито сотні храмів по всій Україні, а також за кордоном, де є також чимало Його духовних чад.

Нагадаємо, 13 лютого, зупинилось серце настоятеля Свято-Троїцького духовного центру на честь Данила Галицького протоієрея Анатолія Зінкевича.
«Сьогодні він предстоїть і складає звіт за прожиті роки перед найбільшим Учителем – Господом нашим Ісусом Христом. Саме в Нього ми просимо про упокоєння для новопреставленого, а для скорботної родини – про втіху», - йдеться в повідомленні Дніпровської єпархії УПЦ.

Сотні повідомлень та постів у соцмережах щирого жалю з приводу смерті настоятеля Духовного центру. І співчуття близьким і парафіянам.

Відео дня
  • Таким! Саме таким! Ми, Отче, Вас запамятаємо навік! – пише на власній сторінці Ігор Вардинець. - Господь забирає кращих! Але як ви ще потрібні тут, в Украні, яка потребує Вашого слова, Вашої молитви, Вашої духовної сили і Отчого слова!
    В сповіді, в розрішенні, в добрій настанові на шляхах життєвих... Спочивай у Господі, наш проповідник і провідник, Духівник Українських козаків, славний син Українського народу! Вірний син і слуга Господній!

Ми отримали страшну звістку, що закінчив свій шлях видатний релігійний, громадський діяч, достойний громадянин нашого свободолюбивого галицького краю і просто Людина з великої букви, пастир наших душ, митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Троїцького духовного центру на честь Данила Галицького Православної Церкви України – отець Анатолій (в миру Зінкевич Анатолій Семенович).

Його знали в Україні і за кордоном як просвітителя, реформатора і правозахисника

  • Після раптової і тяжкої хвороби перестало битися любляче серце отця Анатолія, яке могло вмістити незлічені біди і незгоди, радощі і перемоги всіх рідних, близьких, парафіян, - пишуть близькі друзі Громадської ради при облдержадміністрації. - За своє непросте і насичене життя він спромігся з Божою допомогою сотворити велику і міцну родину, ревно захищати святиню українського народу Почаївську Свято-Успенську лавру від агресивних нападів російських релігійних розвідувальних структур, майже завершити побудову Свято-Троїцького духовного центру, прийняти, просвітити, причастити незліченній кількості християн нашого краю.

Його знали в Україні і за кордоном як просвітителя, реформатора і правозахисника. Жодна видатна громадянська, політична чи історична подія, які відбувались на Тернопіллі і в багатьох інших куточках країни, не обійшлась без його пастирського слова.

  • Він закликав любити нашу рідну Україну і її народ, берегти свою віру та будувати духовні храми у наших серцях, - пишуть друзі спочилого отця. - А скільки свого здоров’я, знань і праці о. Анатолій доклав для створення Незалежної Помісної Православної Церкви – просто не злічити.

Громадська рада при обладміністрації глибоко сумує за своїм духовним наставником.

  • Ми щиро співчуваємо рідним і близьким з приводу тяжкої втрати – чоловіка, батька, брата і дідуся, - йдеться у повідомленні. - Вічная пам’ять нашому другові, захиснику і просто Людині – о. Анатолію. Покойтеся, Отче, з Богом. Ми віримо, що у Царстві Небеснім ви займете своє високе заслужене місце.

«Він дочекався визнання нашої Православної Церкви України, у яку вклав всі свої сили»

Дніпровська єпархія Православної Церкви України висловила співчуття синові о. Анатолія - єпископу Дніпровського і Криворізького Симеона Православної Церкви України, та братові - митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлові.

  • Батько – це той чоловік, який своїм життям для своєї сім’ї, а зокрема для Вас, відкривав образ Небесного Отця, йдеться у співчутті. - Як ми знаємо, о. Анатолій довгі роки трудився на Христовій ниві. Не одне покоління почерпнуло від нього знання, які сьогодні допомагають їм у духовному житті. Але найголовніше, чого вчив Він своїм прикладом – це бути людиною, яка несе добро в цей світ, преображаючи його. Ваш батько, навчаючи цього багаточисельну паству, сам був добрим прикладом для тисяч своїх духовних чад.

«Отець Анатолій один з творців Помісної Православної Церкви України. Своїм прикладом ще в радянські часи, будучи секретарем Почаївської лаври, Він боровся за Незалежну Українську Церкву, і за це не один раз постраждав. Зі здобуттям Незалежності України Отець Анатолій був одним з перших хто підтримав автокефальний курс нашої церкви. Його стараннями відкрито сотні храмів по всій Україні, а також за кордоном, де є також чимало Його духовних чад. Він дочекався визнання нашої Православної Церкви України у яку вклав всі свої сили, виховавши чимало духовенства», - йдеться на сайті Дніпровської єпархії.

  • Сьогодні він предстоїть і складає звіт за прожиті роки перед найбільшим Учителем – Господом нашим Ісусом Христом. Саме в Нього ми просимо про упокоєння для новопреставленого, а для скорботної родини – про втіху. Нині, ми віримо, Ви здобули ще одного небесного заступника, який своїми молитвами до Господа випрошує для Вас потрібні милості, - йдеться у повідомленні.

Символ духовного відродження Тернополя

Одним із символів духовного відродження Тернополя назвав міський голова Тернополя новоприставленого протоієрея Анатолія.

  • Від себе особисто, депутатського корпусу та громади міста висловлюю щирі співчуття родині Отця, його рідним та близьким, - пише Сергій Надал. - Тернопіль сумує разом з Вами. Адже відійшов у вічність не лише пастор і духовний наставник, ми втратили одного з борців за духовну та політичну Незалежність України.

Отець Анатолій був в перших лавах духовенства під час всіх національних здвигів, як у 1991 році, так і під час Помаранчевої та Революції Гідності. Він був символом відродження справжнього Українського православ’я, безкомпромісним борцем за незалежну від Москви Православну церкву. Томос Українській Церкві став для нього Божим даром, пише міський голова.

«Отець Анатолій мав стати одним з лідерів нової соборної автокефальної Православної Церкви України. Він будував плани розвитку Помісної Української Церкви.

Але Бог забирає найкращих. Я переконаний, що справу Отця Анатолія продовжать його учні, а його ім’я на віки буде вписано в історію Незалежної, соборної, канонічної Православної Церкви України. Тернопіль у скорботі. Вічна пам’ять та Царство Небесне!» - пише Сергій Надал.

14 і 15 лютого тернополяни зможуть попрощатись із настoятелем Святo-Троєцькогo духoвного центру митрофорнорним проієреєм Анатолієм Зінкевичем. 14 лютого о 19.00 та 15 лютого о 19.00 у храмі Свято-Троїцького духовного центру відбудеться панахида за настоятелем.У день похорону, 16 лютого,  о 09.00 - літургія. Похорон за ієрейським чином відбудеться об 11.00. Поховання відбудеться на території духовного центру.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родині і всій пастві. Царства Небесного вам, отче…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Maria Djakiv

    Вічна пам'ять
  • Володимир Лемега

    Дякуємо Вам за все...Вічна пам'ять.
  • Мар'яна Мілевська

    Вічна пам`ять та Царсто Небесне !! Співчуття родині ...
  • Іванка Ліщинська

    Вічна память.Великої душі людина.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up