"Ми забезпечили Нацбанк двома керівниками", - факультет банківського бізнесу ТНЕУ святкує 40-річчя


"Ми забезпечили Нацбанк двома керівниками", - факультет банківського бізнесу ТНЕУ святкує 40-річчя
  • За всю історію факультету було 7 деканів, а щороку викладачі готують 200-300 спеціалістів з банківської справи. 
  • Свято з нагоди 40-річчя факультету влаштували 24 травня в актовій залі ТНЕУ.

Під час урочистостей ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий привітав найактивніших працівників факультету та студентів. 

На свято запросили і відомих випускників факультету. Віталій Коваль випускник факультету банківського бізнесу 2003 року. Чоловік родом з Рівненщини. Зараз проживає в Києві, працює директором компанії, які займається будівництвом доріг та є віце-президентом федерації греко-римської боротьби. 

Відео дня

- Я приїхав спеціально на свято і для мене таке запрошення - велика честь, - каже Віталій Коваль. - Це як батьки запрошують дітей. Наш університет закладає фундамент, основи спеціаліста і разом з тим не ламає креатив, дає свободу вибору. Факультету бажаю процвітання і впевнений, що воно буде. Щоб спільнота збільшувалась і університет розвивався разом з випускниками. 

Андрій Крисоватий, ректор ТНЕУ

- Я горджусь кадрами, професорсько-викладацьким складом нашого факультету на якому готують високоякісні кадри для банківської системи. Скажіть, будь ласка, які ще ВУЗи забезпечили Нацбанк двома керівниками? Саме Віктор Ющенко в свій час керував Нацбанком, наш випускник. Яків Смолій, який зараз керує, він три з половиною роки попрацював у нашому університеті. У тих 94-ма банками, які зараз залишились, за моїми підрахунками, 36 відсотків банкірів - наші випускники. Якщо ми говоримо про середню ланку, то в Тернопільській області 90 відсотків керівного середнього складу - наші випускники. Ми можемо багато говорити про банківську кризу, що ми випускаємо забагато банкірів, але саме факультет банківського бізнесу робить так, щоб була здорова конкуренція. 

Богдан Адамик, декан факультету банківського бізнесу

- Наш факультет має хорошу історію, традиції, які ми зі задоволенням підтримуватимемо. А тих 36 відсотків керівників та працівників в банках України підтягнемо до 40, 60, а згодом і до 100. В родині факультету я з1992 року. Якраз в той рік перейменували з кредитно-економічного факультету в факультет банківського бізнесу. Деканом я працюю уже п'ять років. І це мій дім. І наш факультет єдиний в Україні. Щороку ми випускаємо 200-300 випускників, а за період діяльності факультету - 15 000 випускників, які працюють. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    П.......ц досягнення . Випускають вони по 200-300 "спеціалістів" ,і що з того де опиняються ці так звані спеціалісти ,як не на набіржі праці так на базарі чи офіціантами в якомусь барі . Ось випускають вони на їхню думку так званих спеців ,а економіка не росте , живемо в борг ,а така х.....я зараз ,що майже всі так звані білі комірці економісти ,менеджери ,бухгалтери , а продукцію хто буде робити ,де виробництво .Моя б воля я б перепрофілював той інститут на науково-дослідний інститут по виробництву високоточно зброї або засобів РЕБ ,а цього ректора вигнав нах..... ,і ще б копняка дав в ср....у
  • David Starr

    Який ВУЗ - такі й керівники-спеціалісти )
  • Anonymous

    А ми то все думаємо, чого ж ту гривню так постійно ковбасить? А тут наш фінансовий руку приклав. Ну тоді зрозуміло...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up