Партнер рубрики Події

Міні-хостел для бійців АТО запрацює через місяць

Міні-хостел для бійців АТО запрацює через місяць
Вже через місяць на Тернопільщині діятиме міні-хостел для бійців АТО. Там даватимуть притулок бійцям, які повернулися з фронту і мають потребу в житлі. Також їм забезпечать харчування, медичну та психологічну допомогу, реабілітацію та сприятимуть у працевлаштуванні та навчанні.

Про це під час засідання прес-клубу 19 січня повідомила голова осередку громадської організації "Товариство ветеранів АТО" Ліза Шапошнік. Разом з однодумцями вона займається соціальними проблемами бійців АТО у Тернополі. 

До слова, волонтери вже знайшли приміщення для міні-хостелу. Надати будинок в оренду за помірну плату зголосився чоловік у Гаях Чумакових - це село під Тернополем у напрямку Збаража. Також там буде склад для збору гуманітарної допомоги в АТО, повідомила Ліза Шапошнік. 

- В міні-хостелі також зможуть жити бійці АТО, які вже не можуть воювати через травми. Але вони родом з окупованих територій. Там вони втратили свої помешкання  і тепер опинилися на вулиці. Відтак потрібне тимчасове місце, де б вони могли жити поки держава вирішить їх проблему, - каже вона. 

Хостел для бійців АТО вже є в Києві, додає боєць "Айдару" Віктор. 
-  Там можуть ночувати бійці, які мають в Києві справи, приїхали у відпустки чи просто хочуть відпочити у столиці, - каже він. – Загалом хочемо створити таку мережу костелів по всій Україні. 

Громадська організація "Спілка ветеранів АТО" була заснована для підтримки бійців на фронті, тому що є дуже багато невирішених питань, бюрократичних моментів та проблем у бійців, які  повернулися з фронту і далі не можуть приймати участь в бойових діях. Їм теж треба допомагати, додає Віктор.

- Коли бійці повертаються з війни їм дуже важко соціально-адаптуватися,  - каже він. - Тому їм потрібна величезна підтримка, психологічна та матеріальна допомога, консультація під час оформленням документів для статусу учасника АТО. Стараємося допомагати їм.  

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up