Міська рада Тернополя «під ковпаком»

Міська рада Тернополя «під ковпаком»

Слідчі дії, щодо посадових осіб тернопільської міської ради проводять одразу і тернопільські і київські правоохоронці. Та якщо місцеві працюють «тихіше води, нижче трави» (чи добре це, сказати важко — прим. авт. ) то столичні досить активно збирають доказову базу і, навіть, перечитують чиновницькі СМС минулих років...

В березні працівники головного слідчого управління нацполіції за рішенням суду провели одночасно обшуки у різних приміщеннях міської ради та в приватних володіннях. Також, за нашою інформацією, вилучили електронну документацію в відділі земельних ресурсів та управлінні архітектури. Слідчі дії, нагадаємо, стосуються славнозвісних інвестиційних угод, які активно практикував міський голова Сергій Надал та попередня каденція ще з 2010 року.

Слідство, вочевидь через терміни давності, охоплює лише період з 2013 року. Нагадаємо, інвестугоди по- тернопільськи — це обхідна схема, при якій великі земельні ділянки не продавали на аукціоні і не продавали право оренди на них, як того вимагає закон. Натомість пропонували комусь будову чи реконструкцію на тій землі з правами на саму землю. При тому офіційно місто отримувало копійки. А хтось, можливо, неофіційну винагороду. Ще перед обшуками також за рішенням суду арештовані 11 земельних ділянок. Які, власне, міська влада і пропонувала під «інвестування». І ось в реєстрі судових рішень нові рішення судів пов’язані з цією кримінальною справою та чиновниками мерії. Згідно з ними виконком міської ради повинен надати слідству ще документів (не дадуть самі, візьмуть примусово — прим. авт.), а також слідчі отримують доступ до чиновницьких дзвінків та смс за попередні роки... Чи варто чекати нових візитів правоохоронців з активними слідчими діями, пояснює експерт.

- Не думаю, що на час слідчих дій варто активно розбиратись в цій темі, зрештою це може самому слідству зашкодити,- каже правник Андрій Кукурудза. - Якщо ж коротко і в загальному, то ці ухвали свідчать про те, що слідчі дії ведуться активно. Слідчим потрібні додаткові документи, і міська рада зобов’язана забезпечити доступ в повному обсязі, хоче вона того чи ні. Крім того, слідчі отримали право досліджувати особисту інформацію, пов’язану з мобільними мережами.

Відео дня

В міській раді наразі ситуацію не коментують.

Під час попередного обшуку міський голова заявляв, що все це — політичне переслідування ВО «Свобода» та тиск на силу в зв’язку з її принциповою позицією.

Щодо самої кримінальної справи, в контексті якої все й відбувається, то надаємо витяг з Державного реєстру судових рішень:

«Слідчою групою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015000000000367 від 16.06.2015 за фактом зловживання у період 2013-2015 років своїм службовим становищем службовими особами Тернопільської міської ради та комунальних підприємств "Підприємство матеріально-технічного забезпечення", "Масив", "Тернопільбудінвестзамовник", КЖЕМ "Сонячне" під час передачі останнім земельних ділянок територіальної громади міста у постійне користування і оренду з метою подальшої їх розтрати в порушення вимог земельного, містобудівного та іншого законодавства у приватну власність інвесторів, а саме ОК "ГАРАЖНИЙ КООПЕРАТИВ "АВТОПРОМІНЬ", ОК "ЖБК "ГРОМНИЦЬКОГО", ОК "ЖБК "ЯРЕМИ-14", ОК "СОНЯЧНИЙ-2015", ТОВ "ДК СОФТ", ПП "ОКОЛИЦЯ ТЕРНОПІЛЬ", ТОВ "ВШ-Маркет", ПП "КРЕАТОР-БУД", ТОВ "ЕКСКЛЮЗИВБУД ПЛЮС", за результатами чого державі завдано збитків в загальній сумі понад 9 575 000 грн, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України». Стаття передбачає до шести років тюрми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Зеленый человек

    Якщо посадять Надала, я повірю в майбутнє цієї держави
  • Содомора Игорь

    Директор Тернопільбудінестзамовника Криштальовский Р. не виконав ухвалу суду(не передав нам приміщення за мировою угодою) і переділивши преміщення перегородкою продав його своїм родичам а нам сказав що такого приміщення не було збудовано. У міліції кримінальну справу чомусь закрили не вбачаючи у цьому порушень.

    https://m.20minut.ua/Novyny-Ternopolya/analitika-i-publicistika/pid-zabudovu-viddali-dilyanku-z-zaselenim-budinkom-10425352.html

    http://ltdaily.info/news/v-ternopoli-cherhovyj-budivelnyj-skandal-rozmirom-76-metry-dokumenty/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up