Міська влада створить комісію, щоб розібратись у проблемі підприємців з ринку "Аляска"

Міська влада створить комісію, щоб розібратись у проблемі підприємців з ринку "Аляска"

Підприємці з ринку «Аляска», які нещодавно втратили доступ до своїх торгових точок через закриття ринку, прийшли на сесію міськради 15 грудня. Міська влада пообіцяла розібратись у їхньому питанні та створити для цього комісію.

 


Адже для багатьох з них торгові точки на ринку «Аляска» є єдиним джерелом прибутку, і, втративши його, люди опиняться у скрутному становищі.  

читайте: Пікетують підприємці з ринку на "Алясці" (ОНОВЛЕНО)

- Наші кіоски розташовані на земельній ділянці комунальної власності площею 50 сотих, - звернувся до депутатів представник підприємців з ринку «Аляска». – У 2000 році  її надали в постійне користування ТОВ «Тернопільський міський ринок» для обслуговування ринкової інфраструктури.  Крім наших кіосків на цій земельній ділянці розташовані капітальні споруди, яке ТОВ продало. Такими чином  на цій земельній ділянці розташовані  об’єкти нерухомості, які  перебувають у власності фізичних осіб та, враховуючи положення ст.141Земельного Кодексу, це є підставою для припинення права користування ТОВ «Тернопільський міський ринок». Проте ТОВ не хоче добровільно припинити право користування земельною ділянкою, а навпаки.

Далі представник нагадав про нещодавнє закриття ринку, про повідомлення директором ТОВ про будівництво на території, про опломбування їхніх кіосків, та блокування найнятими працівниками охоронних фірм роботи підприємців загалом. А також розповів про те, міський відділ поліції проводить досудове розслідування  у кримінальному провадженні щодо внесення директором «Тернопільський міський ринок» недостовірних відомостей  в декларацію про початок будівельних робіт. Мовляв, права він такого не мав, бо ринок не має там капітальних споруд, які міг би реорганізовувати.

Відео дня


- Враховуючи те, що право користування земельною ділянкою ТОВ «Тернопільський міський ринок» припинилося в силу закону, - продовжив він, -  ми, підприємці, звернулися до міськради із заявами, у яких просили припинити право користування  ТОВ «Тернопільський міський ринок» земельною ділянкою по вулиці  Куліша,1. На жаль, певні підприємці отримали відповіді, в яких нам відмовлено в переданні в оренду ділянки для обслуговування своїх власних кіосків. Проте  ми не сумніваємось, що це питання можна вирішити в такий спосіб, щоби не втратити свої робочі місця , яке є єдиним джерелом нашого прибутку.


Відтак  підприємці попросили  створити комісію щодо з’ясування питання припинення права користування ТОВ «Тернопільський міський ринок» земельною ділянкою  по вул. Куліша,1 та надати частину земельної ділянки в оренду власникам нежитлових приміщень, які розташовані на цій земельній ділянці. А також надати їм, підприємцям, ділянки для ведення їхнього бізнесу загалом чи кожному окремо. 


На створення комісії пристали і депутати. Зокрема, Наталія Шоломейчук   розповіла, що отримала звернення від підприємців. Ситуацію, яка там склалась, вона вважає справді складною. Бо, каже, для багатьох торгові точки – єдине джерело прибутку, і втративши їх, люди лишаються без засобів для існування. А якоїсь комунальної альтернативи їм не пропонують. Також розповіла, що директор ринку підтвердив їй, що не може запропонувати підприємцям з ринку «Аляска» перебратись на Центральний, бо там нема місця. 

- Є пропозиція,  на даний момент, не залишати людей на призволяще, - повідомила депутатка. -  Я підготую звернення на профільну комісію для вивчення цього питання.  І по закінченню вивчення цих нюансів, бо там справді складна ситуація, можливо буде створено спеціальну комісію, яка зможе розібратись в усіх цих питаннях. Люди не будуть відчувати себе кинутими і ми зможемо, думаю, вийти  гідно із ситуації.


Відтак міський голова запропонував за пропозицію Шоломейчук про створення комісії проголосувати  протокольним дорученням. «За» проголосувало 28 депутатів.


Яким буде результат вивчення комісії, побачимо невдовзі. Адже у Тернополі доволі часто через складні  проблемні питання створюють комісії. Однак їхнє створення не завжди дає очікуваний для людей результат.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Комісію?! А прокурори що скажуть?

    Багато років з людей здирали чималі кошти просто так, незаконно, виявляється. Збирали, очевидно, і не оподатковуючи, а собі в кишені. І гарантовано, що Сірожа з того мав немаленьку частку. А тепер він буде комісію створювати?

    Ні то вже повний абзац в тій країні, що ж то твориться? То ми вже в Европі, чи де?

    Проня Кисілюк reply Anonymous

    Ти слябий, щоб Сірожа такою мілізгою займався б.......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up