Партнер рубрики Події

Міськрада хоче перетворити Тернопіль на "гетто", кажуть протестувальники з бульвару Петлюри

Міськрада хоче перетворити Тернопіль на "гетто", кажуть протестувальники з бульвару Петлюри

Понад два десятки мешканців будинків, що на перехресті вул. 15 Квітня 2 та бульвару С. Петлюри у вівторок 2 травня, пікетували проти будівництва готелю під вікнами їхніх будинків. Забудовник вже встиг загородити територію височезним парканом.

  • За 17 метрів від нашого будинку хочуть розпочати будівництво готелю, - розповідає один з мешканців багатоповерхівки, що на вул. 15 квітня 2, пан Олександр. -  Ця земельна ділянка під схилом, відповідно з часом може бути зсув грунту. Тут проходить каналізаційна система, забудовник планує просто врізатися в неї, не факт, що стара комунікація вона витримає навантаження.

Перші протести мешканців прилеглих будинків проти будівництва готелю із закладом громадського харчування були ще 16 жовтня 2016 року. 

  • Ми неодноразово зверталися до міського голови Сергія Надала, аби він припинив це свавілля але реакції від нього жодної, - розповідає мешканка одного з будинків  Галина Пастушенчин. - Пан Надал нам сказав, що готель дасть нові робочі місця - це просто абсурд. 

Відео дня

Протестувальники також розповідають, що сьогодні вранці буквально за 20 хв. робітники звели височезний паркан навколо ділянки, яка має бути забудована. 

  • Ми проти того “гетто”, яке сьогодні міська рада готує для нас та наших дітей, - емоційно закликає Галина Пастушенчин. - Коли сьогодні вранці ми висловлювали свою позицію забудовнику стосовно будівництва готелю, він почав розмахувати руками. “Лупнув” мені по руці і навмисне розбив мій телефон. Після чого просто втік, нічого не роз'яснивши. 

 

Про наслідки невдалого сусідства розповідає інша мешканка будинку бульвару С. Петлюри, який є прилеглим до території новобудови.

  • В Луцьку був прикрий випадок, коли такий же 14-ти поверховий будинок тріснув від будівництва нового будинку, яке було надто близько, - каже Нінель Гнонська. - Якщо наша влада дозволить будувати цей готель і якщо повторитсья Луцький сценарій, тобто почне тріскати наш дім, міському голові доведеться переселити 85 сімей.

Наразі ж мешканці надіються на те, що міський голова змінить своє рішення та вплине на ситуацію, що склалося.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Ось протягнули новий злочинний генеральний план ,а тепер роблять ,що хочуть .Мешканцям я раджу знести той паркан ,бо якщо так лишити то завтра вже будуть рити котлован . Щодо того що їхній будинок може тріснути то все можливо якщо будуть сваї товкти під цей готель .
  • Эдуард Дубоделов

    Петро Білецький reply Эдуард Дубоделов

    Ви дуже наївні. Пустіть туда Гуду
  • Григорий Логинский

    Тернопіль перетворили на великий будівельний майданчик,  все поділено між найближчими людьми (  Надал , брати  Барни, Заставний).
  • Эдуард Дубоделов

    Хто голосував за потвору надала?Перевибрали,воно свою кодлу протягнуло,маєте те, що хотіли.Тупе бидло має свої граблі!!!З Київа-вальцман з жидами,на місцях надали-барни.Що не знаете де бензін продають,де сірники купити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up