Партнер рубрики Події

Митрополит Епіфаній прибув на Тернопільщину. Програма візиту

Митрополит Епіфаній прибув на Тернопільщину. Програма візиту

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 9 вересня 2022 року прибув на Тернопільщину з Першосвятительським візитом.

Владика Нестор та представники влади привітали квітами Блаженнійшого Митрополита Епіфанія на Тернопільщині, повідомляє православна церква України.

10 вересня о 9-й годині Предстоятель звершить освячення іконостаса та очолить Божественну літургію в храмі на честь преподобного Іова Почаївського с. Горинка.

Відео дня

Цього ж дня у храмі Преображення Господнього в Шумську митрополит Епіфаній очолить молебень за Україну (початок о 14:30).

Після цього Блаженніший Епіфаній відслужить молебень за Україну у храмі Преображення Господнього с. Гніздичне на Збаражчині (початок о 17:00).

У неділю, 11 вересня 2022 року, Предстоятель звершить Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці на вул. Клима Савура в Тернополі, початок о 9:00.

Після богослужіння заплановано відвідини Блаженнійшим поранених воїнів, котрі перебувають на лікуванні в Тернополі.

Наприкінці Першосвятительського візиту на Тернопільщину митрополит Епіфаній ознайомиться з ходом будівництва кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина і Єлени (вул. Київська-Тарнавського) і звершить молебень за успішне завершення будівництва (початок о 15:00).

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України уже не раз бував у Тернополі. У червні цього року його візит відбувся з нагоди свята Тернопільської чудотворної ікони Божої Матері.

А рік тому митрополит відвідав медичний університет і освятив дзвони кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина і Єлени (вул. Київська-Тарнавського) у Тернополі.

Довідка

Митрополи́т Епіфа́ній — митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України з 15 грудня 2018 року, голова Управління зовнішньоцерковних зв'язків ПЦУ.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (89)
  • Володимир Стрілець

    Почому опіум для народу?
  • Ванда Казимировна

    Божого заступництва і підтримки нашим воїнам. Божого благословення всій Україні, без МП
  • Галина Олийник

    А вам би тільки позловтішатись.
  • Ірина Верстак

    Розкольник.

keyboard_arrow_up