Партнер рубрики Події

Мокрі печатки не потрібні: в Україні запустили сервіс перевірки електронних квитанцій

Мокрі печатки не потрібні: в Україні запустили сервіс перевірки електронних квитанцій

Кабмін запустив пілотний проєкт електронних квитанцій про оплату адмінпослуг. До повноцінного запуску залишилося кілька днів.

 

Уряд запустив пілотний проєкт безпаперових квитанцій Check. Замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги люди зможуть скористатися сервісом check.gov.ua, повідомляє "Урядовий портал".

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні запустив пілотний проєкт електронних квитанцій про сплату адміністративних послуг. Про це з посиланням на прем'єр-міністра Олексія Гончарука повідомляє УНІАН.

За словами Гончарука, Центри надання адмінпослуг (ЦНАП) зобов'язані будуть приймати нові квитанції.

Відео дня

«Замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги люди зможуть скористатися сервісом check.gov.ua! Вже через кілька днів ЦНАП вже не зможуть вимагати паперову квитанцію у випадку використання Check. Однак паперовими квитанціями можете користуватися надалі. Це ваш вибір!» - написав він.

За словами прем'єра, у разі вибору Check людина надає код квитанції замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги, а ревізор платежу перевіряє його за цим кодом на сайті check.gov.ua.

Гончарук додав, що необхідне програмне забезпечення вже розіслано в ЦНАП і банки, а до повноцінного запуску залишилося кілька днів.



Як повідомляв УНІАН, 13 грудня Кабінет міністрів презентував послугу електронний кабінет забудовника (e-dabi.gov.ua), який на першому етапі запуску буде доступний для будівельних об'єктів класу наслідків СС1 (незначний).

З 16 грудня в Україні в тестовому режимі запустили послуги електронного водійського посвідчення та електронного техпаспорта.

Міністерство цифрової трансформації раніше заявило, що має намір запустити портал цифрового держави «Дія» («Держава в смартфоні»), який буде поєднувати в єдиному електронному форматі всі послуги, які держава надає громадянам та бізнесу.

У міністерстві заявили, що протягом п'яти років переведуть надання всіх послуг в цифровий формат, а за три роки Україна увійде до ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі.

Прем'єр Гончарук назвав реалізацію програми «Держава в смартфоні» однією з найбільш пріоритетних для уряду.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up