24-річний делегат від України до ООН поділився досвідом із тернопільськими студентами

24-річний делегат від України до ООН поділився досвідом із тернопільськими студентами
  • 14 жовтня у Тернополі розпочався Дипломатичний Форум, який організували до Всесвітнього Дня Організації Об'єднаних Націй.
  • В рамках Форуму до Тернополя приїхали молодіжні делегати до Генеральної асамблеї ООН. У ТНЕУ делегати провели дискусію із студентами різних університетів.

Про особливості роботи в ООН, плани на майбутнє та молодіжні проекти, які реалізовують в Україні у ексклюзивному інтерв'ю журналістці "20 хвилин" розповів делегат від України в ООН Віталій Яремчук.

- Коли ти став Молодіжним делегатом та як це - у такому юному віці мати таку важливу місію?

-  5 червня цього року в Києві відбулася фінальна частина конкурсу «Молодіжний делегат України до ООН», який заснували за ініціативи Фонду Богдана Гаврилишина  в жовтні 2014 року. Програма  передбачає участь делегата у засіданнях Генеральної Асамблеї ООН та у Молодіжному форумі ЕКОСОР; сприяння розвитку програми на національному рівні; взаємодію з молоддю шляхом волонтерства та участі в молодіжних форумах, конференціях, фестивалях; зустрічі з основними зацікавленими сторонами та посадовими особами; розробку молодіжних цільових програм тощо
 Я став одним із двох переможців конкурсу. Зараз я аспірант кафедри Європейського права та порівняльного правознавства Чернівецького національного університету. Конкуренція серед кандидатів була надзвичайно високою. Але я отримав чудову можливість бути представником України на найбільшій політичній арені світу.

Відео дня

-  Нещодавно ти повернувся зі Нью-Йорка. Скільки часу ти був там та чи змінилось щось у твоєму житті після повернення?

- Я повернувся 16 жовтня. У США я був три тижні  і це не настільки багато часу, щоб змінити щось кардинально. Безумовно, там інша культура, інші традиції, інший ритм життя, але тут для мене все рідне і я не планую жити деінде. Єдине, що хочу сказати, там я отримав чудовий досвід роботи в масштабних проектах. Наприклад нас, молодіжних делегатів, залучали до написання доповіді України, яку було представлено делегатам Генеральної Асамблеї ООН.

- Розкажи про цілі сталого розвитку та яку з них реалізовуєш ти як молодіжний делегат?

- Серед 17-ти цілей сталого розвитку ми із Марією Донець обрали 16-ту ціль. Вона звучить як "мир і сильні інституції". Одне із підзавдань реалізації цієї цілі - це залучення всіх верств населення до прийняття рішень на всіх рівнях в Україні. Зараз ми звертаємо увагу на залучення молоді до розуміння права вибору. Наразі ми ще вирішуємо у якому форматі має бути реалізований наш проект, щоб залучити молодь всієї України.

- Які тернопільські студенти в очах Молодіжного делегата до ООН?

-  Креативні, активні та  патріотичні. В Тернополі я не вперше. Мені область дуже близька, у мене мама з Тернопільщини. Зараз я не припиняю милуватись містом і захоплюватись людьми. Я вірю в їх успішне майбутнє саме в межах нашої країни. І власним прикладом хочу довести, що Україна має великий простір для реалізації творчих ідей.

Під час палельної дискусії, яку Віталій Яремчук провів разом Анною-Марією Скакодуб - Молодіжним делегатом України від "Youth for Human Rights International", - представники кожного вишу Тернополя дізнавались про Молодіжну дипломатію на Міжнародній арені.

Громадський діяч та Студенський Мер Тернополя Юрій Питель координує проведення Дипломатичного Марафону в Тернополі, в рамках якого відбувся захід.

- На марафон ми запрошуємо спікерів, які є досить молодого віку, як на їх посади та професії і які демонструють на власному прикладі, що вже у такому віці реально досягти успіху, - каже Юрій Питель, - В межах марафону ми проводимо ряд дискусій, робота яких налаштована у форматі діалогу і яка має на меті змотивувати молодь до розвитку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up