Партнер рубрики Події

“Монополія” по-тернопільськи: у місті створюють власну гру

“Монополія” по-тернопільськи: у місті створюють власну гру

У Тернополі створюють гру “Тернопільська громада”, яка розповідатиме про тернопільську громаду, її історію, архітектуру, бренди, особливості, електронні сервіси та інструменти громадської участі.

Грою “Тернопільська громада” організатори допомагатимуть усім мешканцям, як Тернополя, так і сіл, легко інтегруватись у єдину громаду. Гра буде цікава як мешканцям Тернопільської громади, так і туристам, які хочуть більше про нас дізнатися, - кажуть організатори.

Тернопіль став об'єднаною громадою, приєднавши до себе 8 населених пунктів. Мешканці цих сіл отримали доступ до електронних сервісів та інструментів громадської участі, які вже функціонують у Тернополі.

   - В ігровій формі ми познайомимо гравців з Тернополем та селами, які увійшли в громаду, нашою історією, архітектурою, особливостями, святами та відомими людьми, - розповідає організатор Максим Черкашин. - Також учасники дізнаються про електронні сервіси - петиції, запис до лікаря та в електронну чергу в дитячий садок, Громадський бюджет і Відкрите місто. Не залишили ми без уваги й Молодіжний центр, Центр науки та Молодіжну міську раду.

Відео дня

Пілотний тираж буде 200 примірників. Більшість з них роздадуть безкоштовно у всі школи Тернопільської громади, будинки культури та клуби сіл, Молодіжний центр і Центр науки і усім партнерам та тим, хто власне буде розміщений на полі.

   - Якщо гра "піде" - ми збільшимо тираж і придбати її можна буде в Туристично-інформаційному центрі Тернополя, - каже пан Черкашин. - Гра ще в процесі створення. Ми працюємо над нею близько місяця і ще попереду роботи орієнтовно на стільки ж часу.

Гра є не лише унікальною, а й уніфікованою, пояснюють організатори.

- Її принцип можна буде застосувати й у інших громадах, які сформовані на базі обласного центру, - розповідає пан Черкашин. - А ще вона унікальна в методі донесення інформації. Бо збирати людей у клубі та розповідати про Електронні петиції чи Громадський бюджет - це відверто нудно. А граючи учасники зможуть отримати цю інформацію в цікавій формі.

Проект реалізовує громадська організація Освітньо-аналітичний центр розвитку громад у партнерстві з Коаліцією ГО "Тернопільський центр реформ".

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діонісій

    вони вже в ту гру грають давно "монополія по-тернопільські"
  • Перцак Надія

    Класна ідея!
  • Andriy Budzinsky

    Виграє той хто встигає купити «брук-тон»?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up