“Моїй вишиванці майже сто років”: як тернополяни святкують День вишиванки (опитування)

“Моїй вишиванці майже сто років”: як тернополяни святкують День вишиванки (опитування)
  • Незважаючи на дощ, на вулицях Тернополя святковий настрій. У місті сьогодні можна зустріти безліч людей у вишиванках.
  • Чи часто тернополяни одягають вишивані сорочки дізнавались журналісти «20 хвилин».

Олександр Остапчук, 16 років студент

- Вишиванка - це народний символ, народний одяг. Ми любимо Україну, тому часто стараємось одягати народне вбрання. У гардербі в мене одна вишиванка, але одягаю її доволі часто: на рержавні свята обов'язково. От сьогодні теж підтримав День вишиванки. 

Пані Поліна, 60 років пенсіонерка

Відео дня

Мені передали вишиванку у подарунок діти з Нью-Йорку. Наші вишиванки є по всьому світу. Для мене це символ любові до України. Я вишила сорочки дітям та онукам.  Думаю сьогодні в Америці вони теж одягнуть наші вишиванки. Для нас то велике свято.

А ви одягали сьогодні вишиванку? Чи не злякала вас погана погода? Зали

Володимир Карпів, 23 роки, юрист

- В нас на роботі був флешмоб. Всі працівники вирішили підтримати акцію. Вишиванка – це важливий символ України. В нас є калина, верба, тризуб. Я вважаю, що у цьму переліку мє бути і вишиванка. Без неї українці - не українці. Це невід'ємна частина кожного окремо і всіх, загалом.

Тетяна Кіт 38 років, працівниця центру надання правової допомоги

- Для нас вишиванка – це генетичний код нації. Не завжди виходить одягати вишиванку через різні обставини, але найчастіше на державні свята, деколи на релігійні свята. Зараз помітили те, що люди частіше почали вдягати національний одяг і це, насправді, дуже приємно.

Пані Тетяна, 57 років пенсіонерка

- Наші вишиваночки - то є великий символ духовності. З покоління в покоління наші предки передавали нам традиції. Нещодавно ми придбали костюм для племінниці, який вишили понад сто років тому. Це борщівська вишивка, ми цікавимось цією технікою тому це для нас дуже важливо. Я вважаю, що раніше в вишиванки вкладали душу, а зараз роблять на швидкоруч. Треба цінувати цей одяг.

Ярослав Колісник, держслужбовець 54 роки

Моїй вишиванці вже майже сто років. Вона перейшла мені у спадок від батька. Вдягаю її на урочистості, релігійні свята і зрештою, вона личить і в будь-який будній день.Вишиванка - символ українства, вишиванка - це код ідентифікації українців. Думаю, що де б не зустріли людину в вишиванці, в будь-якій країні, - одразу розумієш хто це є. 

А ви одягали вишиту сорочку сьогодні? Чи не злякав вас дощ? Залишайте своє фото у вишиванці в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up