Черги і ціни не лякають! У Тернополі ажіотаж довкола відкриття McDonald’s (РЕПОРТАЖ)

Черги і ціни не лякають! У Тернополі ажіотаж довкола відкриття McDonald’s (РЕПОРТАЖ)
  • McDonald’s відчинив свої двері для відвідувачів у Тернополі. Відкриття відбулось 25 жовтня після понад восьми місяців повномасштабної війни.  
  • Що про це думають тернополяни? Чи багато людей у перший день роботи закладу прийшли посмакувати бургерами, картоплею фрі та напоями? Які ціни? І чому такий ажіотаж?
  • Журналістка «20 хвилин» відвідала заклад. Про все читайте у репортажі.

У тернопільському McDonald’s, що на вулиці Івана Мазепи, 30, сьогодні справжній ажіотаж. Заклад громадського харчування вперше за період повномасштабного російського вторгнення знову приймає відвідувачів. Ця новина від ранку з’явилась у соцмережах. Тож наша журналістка вирушила до закладу, аби побачити, чи є там черги, як змінились ціни і чи встигає персонал.

Під час тривоги не працюють

Чимало містян, які прийшли сюди поїсти, вишикувались надворі попри дощ.

Відео дня

Людей пропускають у заклад по черзі, щоб всередині не було надто великого скупчення біля кас і працівники встигати оформлювати й видавати замовлення. На вході нас попросили не турбувати персонал, бо вони нині дуже заклопотані.

Для комфорту споживачів мережа McDonald’s відновила всі способи замовлення продукції: доступне повноцінне обслуговування клієнтів в самому залі ресторану, працюють термінали самообслуговування, яких всього є чотири штуки, відновлена доставка завдяки Glovo (і вже стоїть багацько кур’єрів) та можна заїхати на МакДрайв. Про це розповів директор закладу Михайло.

– Двері закладу ми відчинили сьогодні о 9 ранку. Раді вітати гостей! Додатково довелось набирати персонал перед відкриттям. Поки значного ажіотажу серед відвідувачів немає, але ми готові до їх напливу. Зі всім справляємось. Розуміємо, що люди скучили за нами впродовж восьми місяців повномасштабного вторгнення. Працюють всі канали замовлень, можлива доставка, – говорить він.

На даний момент графік роботи ресторану – з 9:00 по 21:00. Важливий нюанс – зараз мережа працює за оновленими протоколами безпеки. Тобто, під час повітряної тривоги заклад закривається, працівники й відвідувачі повинні перейти до укриття, яке поблизу. Ресторан відкриє свої двері через годину після сигналу «Відбій!». Цей час потрібен на налаштування обладнання та підготовку персоналу. Також не працюватимуть під час будь-яких вимкнень електроенергії.

Стосовно цін, ними ми теж поцікавились. Окремо бургери можна замовити за 49-169 гривень. Снеки та картопля коштують 40-236 гривень залежно від кількості. Є великий вибір холодних напоїв – як мінеральна вода, так і соки й щось газоване – від 16 до 41 гривні за порцію. МакМеню обійдеться вам у 151-227 гривень. Натомість замовити дитяче меню вартує 66-132 гривні.

Покинули всі справи і прийшли поїсти

Яка ситуація була у закладі після майже двох годин його відкриття, чи багато людей завітали сюди та що замовляли для себе, рідних і близьких – дивіться у нашій прямій трансляції.  

Ми також запитали у тернополян, звідки вони дізнались про відкриття McDonald’s, як відреагували на цю звістку та чому прийшли перекусити так рано.

У студенток Ольги та Вероніки через лічені хвилини має бути пара, вони запізнюються на заняття, але дізнавшись, що заклад відчинився, прибігли поїсти.

– Дізналися випадково, що McDonald’s відкрився – і відразу гайда сюди. Нам одногрупник розповів. Майже вся група тут зібралась, – усміхаються двоє дівчат.

Ліля – переселенка з Мелітополя. До ресторану приїхала з чоловіком. Говорить, що у рідному місті такого закладу не було, тож це для неї щось нове.

– У нас є в телеграмі чат мамусь-ВПО. І одна з них вранці запостила, що сьогодні відкриється «Мак». Ми спочатку не повірили. Та потім знайома, яка живе поряд із закладом, підтвердила, що це правда. І ми приїхали сюди. Я вчора була у Львові по справах і хотіла поїсти в центральному McDonald’s. Почалась тривога, і посмакувати бургером не вдалось. А нині кумедний збіг – ресторан відчинився у Тернополі. Попри те, що людей багато, обслуговують швидко, – додає жінка.

Тернополянка Ольга теж прочитала, що заклад відкрився, в телеграм-пабліку. Вона завітала сюди з родиною. Особливо чекала цієї події її донечка Софійка.

– Вона з нетерпінням просила нас прийти сюди. Дуже задоволена зараз, що їсть улюблені смаколики. А ми з чоловіком погодились за компанію, – каже Ольга.

Надворі зустрічаємо студентку Аню. Вона теж вирушила до закладу, як тільки дізналась, що він відновив свою роботу. Побачила новину про це у соцмережах.

– Чому так рано? Хочу перекусити. Вирішила сюди прийти, бо скучила за рестораном. Раніше часто їла тут. Замовлю мабуть чизбургер, – розповідає вона.

Чого люди масово йдуть у McDonald’s?

Чому довкола відкриття цього закладу харчування виник такий ажіотаж і з якими причинами це пов’язано – ми запитали у Лілії Галянти, практичної психологині та тренерки соціально-психологічного проєкту «ПОРУЧ».

– Я бачила зранку, що до ресторану вишикувалась велетенська черга і здивувалась, чому така кількість тернополян туди прийшла. Але це легко пояснити з точки зору психології. McDonald’s – це просто те, за чим люди скучили, це втрачена життєва повсякденна стабільність, яка була до початку повномасштабної війни. Так реагуватимуть на все, чим ми користувались раніше, і що відкривається зараз. І не справа у їжі. Людям дуже бракує цієї стабільності. Частіше звучать сирени, ми бачимо негатив у новинах, загалом ситуація напружена, і чим більше тривожності та стресу відчуваємо – тим більше хочеться чогось «довоєнного», аби відволіктись. Такий ажіотаж навколо Макдональдсу буде ще декілька днів. Далі всі заспокояться, – пояснила вона.

Вигляд зверху на МакДрайв. Фото від читача

Як часто можна вживати страви з «Макдональдсу», чи не шкідливі вони та чому не варто захоплюватись фаст-фудом, коментує дієтологиня Наталія Суслова.

– Така їжа не зовсім відповідає вимогам правильного харчування. Я би радила людям нею не зловживати. Це не те, що в перспективі залежно від стану здоров’я людини, наявності у неї хронічних захворювань, може принести якісь позитивні «бонуси». Аж ніяк! Якщо ви раз в місяць відвели душу, поїли для настрою – нічого страшного немає. Проте регулярний такий стиль харчування – щотижня чи з іншою періодичністю, не приведе до нічого хорошого. І тим більше, це не харчування для дітей. Фаст-фуд обмежений на білки, багаторафінований. Часте вживання страв в паніруванні чи приготованих у фритюрі, як от картопля фрі, призводить до проблем із шлунково-кишковим трактом, до виникнення дефіцитів заліза, магнію, цинку, інших вітамінів та мінералів, надлишкової ваги. Чому так? Бо продукти, складові яких не збалансовані і деякі у надлишку, в організмі перетворюються на некорисні сполуки, – розповіла пані Наталія.

 

Опитування

А Ви чекали відкриття McDonald’s у Тернополі? Підете туди поїсти?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Ірина Гах

    А на ринку зовсім нічого не торгуються люди тільки купляютьісти і необхідне не має грошей ціни дурдом а в магнональсі  е ккуди гроші подіти , люди мають робочі місця я не проти що щось відкрили , бо на ринку хочуть все дишево все купити
  • Svitlana Holovina

    Ну і добре,най смакують на здоров'я кому це подобається.В першу чергу треба радіти що щось відкривається,люди знову мають робоче місце а також гроші йдуть в бюджет.

    Ирина reply Svitlana Holovina

    "Смакують" - смаковими добавками) А "на здоров'я" - то велике питання...)))) У 90-і роки всі "смакували" маргарином "Finea", бульйоном "Gallina Blanca" та рисом  "Uncle Ben’s" швидкого приготування. Діти цих дітей, що "смакують" у Макдональдсі сьогодні, будуть сміятися зі своїх батьків)))
  • Polina Daineha

    Нехай собі люди працюють. Вже звикли, що там до війни постійно були натовпи
  • Олег Яцків

    Відновлені робочі місця, податки йдуть в місцевий бюджет. Але всрата бидлота і цю новину захейтить.

    Читач19 reply Олег Яцків

    Ти бику Тернопільський не мучи

keyboard_arrow_up