Мужній воїн і надійний як стіна — для родини, яку любив понад усе. Прощаються з Михайлом Павликом

Мужній воїн і надійний як стіна — для родини, яку любив понад усе. Прощаються з Михайлом Павликом
  • Михайло понад 25 років працював в обленерго, був «Заслуженим енергетиком України» і мав нагрудний знак «Відмінник енергетики України».  
  • Добра, щира і порядна людина, висококласний фахівець, люблячий батько і чоловік, для якого родина була понад усе. Їх він і пішов захищати в перші дні війни.

 

Перша втрата у тернопільській теробороні і настільки гірка… На війні загинув Михайло Павлик.

— Під час виконання військового обов'язку на Донеччині загинув тернополянин, старший солдат 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Михайло Павлик, — повідомив прес-офіцер бригади. — Михайло Володимирович до останнього дня служби був з Україною в серці. Патріот, доброволець, який з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист рідної країни. Він назавжди залишиться у пам'яті побратимів як справедливий, мужній та відважний воїн. Вічна пам’ять Герою! Глибокі співчуття рідним та близьким.

Мав найвищу нагороду, яка є в енергетичній галузі

Панахида за Героєм розпочалась 8 липня о 18.00 год. в Будинку Печалі, що на вул. Микулинецькій. В останню путь воїна проведуть 9 липня в його рідному селі Долина, що на Теребовлянщині.

Відео дня

— Це велика втрата для сім’ї і нашої родини енергетиків. Ми втратили надійного товариша, доброго друга, висококласного спеціаліста і відмінника в роботі. Михайло отримав найвищу нагороду, яка є в енергетичній галузі — був «Заслуженим енергетиком України» і мав нагрудний знак «Відмінник енергетики України».  Та понад 25 років працював у ТОВ «Обленерго», — повідомила Лілія Пензей, голова профкому ВАТ «Обленерго» незалежної галузевої профспілки енергетиків України.

Колеги згадують Михайла як дуже добру, сімейну, чуйну, розумну людину, хорошого працівника, надійного друга і зразкового батька.

— Схиляємо голову перед його вчинком, дякуємо, що він захищав нас усіх. І просимо вибачення у нашого Михайла, може колись чим образили. Це дуже гірка для нас усіх втрата, настілки боляче, що слів дібрати важко, — каже Лілія Пензей. — Не віриться, що цієї завжди усміхненої і хорошої людини вже немає. Щирі співчуття рідним. Знаємо, що Михайло був хорошим батьком для своїх дітей і люблячим чоловіком для дружини. Нехай Бог дає сили перенести цей хрест…

Старший солдат Павлик Михайло Володимирович народився 19 листопада 1967 року в с. Долина, що на Теребовлянщині. Стрілець-помічник гранатометника роти вогневої підтримки 105 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ. Призваний по мобілізації на третій день війни – 26 лютого 2022 року. Загинув 5 липня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу поблизу Краматорська Донецької області.

Оплакує Героя й рідна Теребовлянщина

Останні роки Михайло із родиною проживав у Тернополі на вул. В. Великого. У нього залишилась дружина Оксана, дочка Людмила та син Андрій. У Долині проживає рідний брат Ярослав. Батьків чоловік втратив минулої весни – вони пішли на той світ один за одним до тижня часу.

Оплакує Героя і Теребовлянщина, де чоловік народився та звідки родом його дружина. Там Герой знайде місце вічного спочинку.

— І знову сумна звістка прийшла у Теребовлянську громаду. Патріот, доброволець, який з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист рідної країни,  Михайло Павлик до останнього дня служби був з Україною в серці, — повідомляє Теребовлянська міськрада. — Він назавжди залишиться у пам’яті побратимів як справедливий, мужній та відважний воїн. Теребовлянська міська рада та її голова Олег Продан висловлюють щире співчуття та слова підтримки у цю нелегку хвилину сім’ї загиблого Героя. Розділяємо з родиною біль втрати, поділяємо їхнє почуття скорботи.

З невеличкого села Долина захищати нашу країну пішли 20 чоловіків. Михайло перший загиблий, який повернувся додому назавжди. Коли староста дізналась про те, що Михайла вже немає, в перші хвилини не могла повірити, і навіть передзвонювала до військкомату. Адже ще напередодні Михайло розмовляв з дружиною. Наступного ранку повідомили, що ворожа куля обірвала його життя, пригадує староста с. Долина Наталія Ковальська.

"Ви не уявляєте, який це добрий чоловік"

— Це дуже добра людина. Була, — Наталія Ковальська зупиняє розмову. Жінка плаче… — Вже не буде його. Ви не уявляєте, який це добрий чоловік. Добра,  порядна сім’я. Він дуже любив Оксану і дітей. Дружині був за маму, тата і за всіх. Як він пішов служити, вона казала, мовляв, мені ніби відрізало дві руки і дві ноги. То ви можете уявити…

Ще навесні односельці купували берци і передавали Михайлові на фронт разом з іншими гостинцями. Тепер все село наче завмерло від горя.

Близько 10 ранку 9 липня домовину із тілом Михайла привезуть попрощатись до рідного дому, де проживав останні роки. Звідти повезуть до Теребовлі, де відправлять панахиду. Після цього його зустрінуть в рідному селі біля школи і пішки проведуть до греко-католицької церкви, де відбудеться чин похорону. Поховають на місцевому цвинтарі, неподалік батьків.

Щопонеділка у с. Долина печуть печиво для захисників. Сходяться всі місцеві господиньки, дружини, матері й доньки тих, хто зараз боронить нашу землю, каже староста. Їх у Долині 20. Через мить Наталія Ковальська поправляє себе «уже 19»…

 

Редакція висловлює щирі співчуття дружині, дітям, братові та всій родині, колегам, односельцям й побратимам. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (418)
  • Богдан Панчишин

    Спочивай з Богом....
  • Наташа Кухарська

    Царство небесне! Вічна пам'ять Герою України! Щирі співчуття рідним та близьким!
  • Сергей Шаповал

    Вічна пам'ять Герою!
  • Марія Палагнюк Погарська

    Царство небесне вічна пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up