Партнер рубрики Події

На 8 березня беруть тюльпани по 40, а дехто — букети по 700 і навіть 2500 гривень

На 8 березня беруть тюльпани по 40, а дехто — букети по 700 і навіть 2500 гривень

Кожного року сьомого та восьмого березня в центрі Тернополя не було такого місця, де не продавали б тюльпани, гіацинти та інші весняні квіти. Але як цього року? Чи такий попит, як завжди? Ми вирішили перевірити.

Отож, журналіст обрав маршрут від «Зеленої церкви» до квіткового ринку. Спускаючись до площі Героїв Євромайдану, уже можна побачити, що з квіткових крамниць продавці повиносили тюльпани та чекають на покупців. Періодично по одному люди підходять, роздивляються і купують невеличкі букети. 

Що і за скільки продають?

Продавці із салону «Фрезія», що на Руській, 24, кажуть, що за один тюльпан вони беруть 40 гривень. Композиція з трьох квіток в обгортці коштує 140 гривень, більші букети вартують 330-350 гривень у середньому. Ціна гіацинтів в горщику — 80 гривень, а три тюльпани в горщику — 140 гривень. 

Відео дня

Нижче продавці квіткового магазину VAZA (вулиця Патріярха Мстислава, 1) теж винесли свої тюльпани надвір. Тут ціна також 40 гривень, але за піоновидні та посічені сорти тюльпанів потрібно заплатити 45 гривень. Продавчиня каже, що малий ажіотаж, навіть менший як на день Валентина.

Ціна не особливо відрізняються і у квітковій крамниці «Фантазія», що на площі Героїв Євромайдану, 6. Флористи кажуть, що переважно всі тюльпани коштують по 40 гривень, але є сорти — і по 70 гривень за одну квітку. За букет з тридцяти п’яти тюльпанів потрібно заплатити майже дві з половиною тисячі гривень. Якщо обирати композиції з дешевшими видами тюльпанів, то в середньому ціна за букет сягає від 700-800 до 1200 гривень. Порівняно з Днем закоханих, вартість квітів дещо зросла.

Найдешевші тюльпани ми знайшли у крамниці  Flora de Luxe (площаГероїв Євромайдану, 9) — по 33 гривні за штук, незалежно від сорту та країни-експортера. До того ж, у крамниці зустріли найбільше покупців. Серед замовлень, що виготовляли флористи, є букети з достатньо великою кількістю тюльпанів, від 20 до 40 бутонів. Ціна такого букета у середньому 900 гривень. Якщо клієнт бажає придбати гіацинт в горщику, то за нього потрібна заплатити 110 гривень. Від 14 лютого до 8 березня тюльпани виросли в ціні лише на дві гривні. Флористи кажуть, що мають багато замовлень, тому ретельно виконують роботу. 

Везуть і з власних теплиць

Перед центром квіткового ринку свої тюльпани розставили флористи квіткової крамниці «Відро», що на площі Героїв Євромайдану, 9. Ціна — 40 гривень за тюльпан. Поруч стоять вже готові букети з 15 тюльпанів за 700 гривень. А от гіацинти в горщиках вартують 100 гривень. Ажіотажу тут не помітили.

За тюльпани на ринку беруть по 40 гривень, за гіацинти — по 100. За тюльпани нестандартних кольорів в крамниці Fresh клієнти платять 50 або й 60 гривень, у залежності від того, хто розмальовував. Композиції можна знайти на різну суму — від 350 гривень до тисячі і більше. Середня ціна букетів — орієнтовно 700-800 гривень. Щоб дивувати покупців, флористи запаковують квіти в різний спосіб, навіть у подарункові сумки. Ціна такої композиції 1000 гривень. 

Зранку ще не було жвавого руху, великих черг журналіст не побачив. Квіти можна без проблем купити за декілька хвилин.

Біля ЦУМу ажіотаж уже більший. Приміром, одна сім’я продає тюльпани та гіацинти, які виростили власноруч. За один зрізаний тюльпан просять 35 гривень, а в горщику з цибулькою — 80 гривень. Гіацинти в них можна купити за тією ж ціною, щой на базар,і — 100 гривень. 

На Театральний площі молодий чоловік також продавав тюльпани. Каже, що ціна, як у всіх, — 40 гривень за одну квітку. Періодично до хлопця підходили покупці, а одна бабуся купила своїм онукам по маленькому букетику тюльпанів.

А які квіти полюбляєте ви? Де найчастіше купуєте їх? Чи вітаєте сьогодні своїх рідних? Діліться з нами в коментарях!

Автор: Андрій Менько

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • Ульяна Черніховська

    А насправді нормальні букети були 3500-5000грн.
  • Oksana Zavadska

    Подуріли люди зовсім.Війна,щодня гинуть молоденькі діти,а хтось викидає шалені гроші по суті на сміття.
  • Chechel Oksana

    Звідки така статистика ? Більшість жінок мали тюльпани і підсніжники .
  • Олександр Олександрович

    Ціни як у Європі,а подекуди навіть вищі

keyboard_arrow_up