Партнер рубрики Події

На Бродівській розпочали нове будівництво. Що там буде?

На Бродівській розпочали нове будівництво. Що там буде?

Будівельні роботи розпочали на вул. Бродівській на ділянці навпроти "шостого магазину". Що там будують і чи є на це дозволи, запитують читачі "20 хвилин.

Як виявилося, будівництво проводить місцевий підприємець на землі, яку орендує. За інформацією, яка є у вільному доступі на сайті тернопільської міськради, рішення про поновлення оренди терміном на 5 років прийняли на сесії міськради у 2014 році. Земельну ділянку на Бродівській площею 0,1400 га орендує ПП «Допомога».

За даними єдиного державного реєстру юридичних осіб, засновником ПП "Допомога" є Сергій Щеглецький. Серед видів його діяльності зазначено: діяльність лікарняних закладів; загальна медична практика, стоматологічна практика (основний); роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах, інший пасажирський наземний транспорт, н. в. і. у.; діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Безпосередньо будівельні роботи виконує ТОВ "Проф-Тер-Буд", власником якого також є Сергій Щеглецький.  

Відео дня

У реєстрі містобудівних умов та обмежень вказано, що це землі житлової та громадської забудови. Згідно плану зонування території Тернополя (із внесеними змінами) зона Г. Цільове та функціональне призначення земельної ділянки: для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Що ж будують на Бродівській, ми запитали самого Сергія Щеглецького. За його словами, будівництво триватиме 6-8 місяців. Приміщення планує здавати в оренду.

- Це буде одноповерхове комерційне приміщення з магазинами і парковкою, - каже підприємець. - Там ділянка 14 сотих, а я забудовую лише п'ять. Дев'ять - під парковку. Дерев нищити не буду. А взагалі там такі хащі були, там наркомами сиділи, шприців багато.  Я не міг уявити, що на цьому місці може бути такий притон. Хочу зробити благоустрій, тротуари, торговий ряд. Це буде краще, ніж те що є зараз. В нас є всі дозволи, декларація на підготовчі роботи, погодження з поліцією на в'їзди-виїзди.

На питання, чи безпечно проводити будівництво поруч з колією, яка пролягає вздовж цієї ділянки, підприємець відповідає, що цю ситуацію врахували.

- У нас є погодження від колії, все безпечно, - каже Сергій Щеглецький. – Масштабного будівництва не буде, сваїв бити не будуть, все буде на мілких фундаментах, не будемо підкопувати.

Чи можна будувати біля залізничної колії, прокоментував інженер-будівельник Олександр Педченко.

- Згідно норм викладених у нових Державних будівельник нормах (ДБН) "Планування і забудова територій", який містить вимоги до проектування та забудови міських територій, не вказана мінімальна допустима відстань від осі крайньої залізничної колії до громадських будівель, - каже експерт. - Але в пункті 10.1.6 вказано, що для громадських будівель, що розміщуються ближче ніж 100 м до залізничних колій має бути забезпечені умови нормативного рівня шуму. Також Додатком И.1 нормується мінімальна відстань від систем підземного водопроводу до залізничної колії - 4 м. Рівень звуку в громадських будівлях регламентується за ДБН В.1.1-31:2013 в Таблиці 1. Допустимий Рівень звуку 60 ДБА. Тож за чинними нормативними документами, при дотриманні вимоги створення в приміщенні шуму нижче 60 ДБА та прокладення комунікацій до будівлі на відстані не ближче 4 м, немає підстав для сумніву у правомірності будівництва.

Підприємець також надав візуалізацію майбутньої будівлі:

На місці будівництва наразі немає інформаційного стенду. Проте це тимчасово. Стенд замовили і за кілька днів він обов'язково буде, запевняє забудовник. Зауважимо, що законодавством визначено необхідність розміщення стенда на всіх об’єктах будівництва за винятком індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них.

Як повідомляє Держархбудінспекція, інформація про документ, що дає право на виконання будівельних робіт, а також відомості про категорію складності об’єкта будівництва, замовника та підрядників розміщуються на відповідному стенді, який установлюється на будівельному майданчику в доступному для огляду місці (крім індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них).

Згідно з п. 29 Порядку виконання будівельних робіт, затвердженого постановою Кабміну № 466, інформація про зареєстровану декларацію (реєстраційний номер, дата видачі, найменування інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, яка зареєструвала декларацію та здійснює контроль за будівництвом об’єкта), виданий дозвіл (реєстраційний номер, дата видачі, найменування інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, яка видала дозвіл і здійснює контроль за будівництвом об’єкта), відомості про найменування об’єкта, зображення об’єкта та його основні техніко-економічні показники, замовника, проектувальника, підрядників, осіб, відповідальних за здійснення авторського й технічного нагляду, відповідальних за виконання робіт, з урахуванням внесених змін розміщуються на стенді завдовжки не менше ніж 1,5 метра й завширшки не менш ніж 1 метр. Стенд встановлюється на будівельному майданчику в доступному для огляду місці (за винятком індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тарас

    Головне щоб там поїзд ніхто не припаркував
  • ігор

    > Там ділянка 14 сотих, а я забудовую лише п'ять.

    на візуалізації не дуже виглядає на 5 соток:)
  • David Starr

    Якщо буде гарно, то які проблеми?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up