На будівництво скандальної “Вуличної академії” мають глянути столичні фахівці

На будівництво скандальної “Вуличної академії” мають глянути столичні фахівці
18 квітня у Тернопільському окружному адмінсуді провели чергове засідання у справі за позовом тернопільської акивістки Юлії Мамчак щодо незаконності будівництва “Вуличної академії” та скасування рішень

Поки поблизу парку Нацвідродження будується шаленними темпами так звана “Вулична академія”,  тернополяни намагаються довести незаконність її будівництва у судах. Наразі вони очікують проведення судової експертизи з питань землеустрою  

Чи відповідає будівництво соціально-спортивного центру “Вулична академія” цільовому призначенню ділянки, проекту землеустрою і т.д., мають сказати столичні фахівці. Забезпечити їхній доступ до об’єкту, відповідно до ухвали адмінсуду, має КП Тернопільської міськради  “Тернопільбудінвестзамовник”.


Так, 18 квітня у Тернопільському окружному адмінсуді провели чергове засідання у справі за позовом тернопільської акивістки Юлії Мамчак щодо незаконності будівництва “Вуличної академії” та скасування рішень. Тернополянка, нагадаємо, торік очолила ініціативну групу, яка бореться проти забудови парку. Противники будівництва переконані, що ніякого соціально-спортивного центру на землі, яку тернополяни вважають парком, і на яку отримало право постійного користування комунальне підприємство міськради,  насправді не буде. Мовляв, будується все той же готель, проти будівництва якого жителі міста виступили ще у 2014 році, а міська влада нібито дала тоді задню і відмовилась від наміру.  

Повторно громадськість піднялася  у 2016 році після повторної спроби забудувати територією, але уже нібито об'єктом із соціально-спортивним призначенням. Як результат —  у 2017 роботи призупинили, документи підправили. У квітні 2018 - роботи знову відновили і станом на квітень 2019 року збудовано уже шість поверхів.

- На черговому засіданні розглядали питання щодо продовження термінів проведення експертизи, яку судом було погоджено ще в січні цього року, та продовження часу на оплату цієї експертизи, - каже адвокат Валерій Муж. - Як результат - суд виніс ухвалу, якою продовжено терміни проведення експертизи та її оплати і зокрема. І, що важливо і на що я б хотів звернути увагу, КП “Тернопільбудінвестзамовник” зобов’язано забезпечити 6 червня участь експертів на об’єкті експертизи, тобто саме на будівництві "Вуличної академії".

Саме ймовірних перешкод у доступі фахівців до об'єкту обстеження, за словами адвоката, і дещо побоювалась сторона позивача.  Однак тепер  є ухвала і її невиконання передбачає за собою кримінальну відповідальність.

Мають порівняти збудоване із документами

Наступне слухання,  за словами адвоката, буде проведене уже після отримання результатів експертизи.  Зокрема фахівці “Київського науково-дослідного інституту судових експертиз” мають сказати, чи відповідає будівництво «Соціально-спортивного центру «Вулична академія» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки КП  «Тернопільбудінвестзамовник»  під будівництво готелю з закладом громадського харчування, чи відповідає воно цільовому призначенню земельної ділянки. А також, столичні фахівці мають дати відповідь на питання про відповідність розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  під будівництво готелю з закладом громадського харчування та його затвердження вимогам земельного законодавства та іншим нормативним документам з питань землеустрою та землекористування, тощо. 

Перший етап цієї експертизи, як пояснила позивачка,  це аналіз документації,  зібраної в процесі суду: містобудівних умови, декларації на будівельні роботи, дозволу на будівництво, технічного проекту і загалом звірка того всього, що збудовано із документами. 

- Окрім цього, ми через суд будемо намагатись довести самочинність вище згадуваного будівництва, - додає адвокат. - Цю справу розглядатиме Тернопільський міськрайсуд. Тобто, ми вважаємо, що будівництво є самочинним і, відповідно до законодавства, просимо суд знести це будівництво.

Відео дня

Подали ще один позов

Для твердження про самочинність будівництва соціально-спортивного центру на землі, які люди вважють парком Нацвідродження, є кілька підстав, додає він.


-  Як вже всі знають, розпочиналось все  із будівництва готелю із закладом громадського харчування, відповідно далі це будівництво зупинили, а декларацію на початок виконання робіт скасували, - каже Валерій Муж. -  Потім вже почали проводитись роботи із будівництва соціально-спортивного центру “Вулична академія”, але тут залишається питання проекту землеустрою щодо відведення даної земельної ділянки. Бо проект землеустрою ще залишився з 2012 для будівництва готелю та закладу громадського харчування. Тобто, ми вважаємо, що дана земельна ділянка використовується поза метою її використання, зокрема тернопільська міська рада винесла рішення про передачу КП “Тернопільбудінвестзамовник” цієї землі саме для будівництва готелю, а на даний час будується соціально-спортивний центр.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up