Партнер рубрики Події

На будови їздив замолоду: що відомо про робітника, який загинув у Смиківцях?

На будови їздив замолоду: що відомо про робітника, який загинув у Смиківцях?

Ярославу на початку року виповнилось 45, і відколи односельці його пам’ятають, завжди працював на будовах — то у Києві, то в Польщі, а тепер поїхав до Смиківців на підробіток. І, як з'ясували «20 хвилин», працював там неофіційно.

Ярослава, який 22 березня загинув на будові поблизу Тернополя, поховали у рідних Темногайцях, що на Кременеччині. Чоловіка проводжали в останню путь всім селом. Люди кажуть, добрий, дуже добрий і робітний чоловік був. Шкода, що так мало прожив і надто рано пішов, не залишив по собі дітей…

 

Приїжджав на підробітки

Розслідуванням його смерті займається поліція, а в управління Держпраці про випадок ані власник будівлі, ані жодна зі структур досі не повідомила. Чому, дізнавались «20 хвилин».

Відео дня

Про смерть чоловіка на території незавершеного будівництва, нагадаємо, на лінію 102 повідомили лікарі бригади екстреної медичної допомоги. Вони виїжджали в село Смиківці на виклик про падіння людини з чотириметрової висоти, повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. 

— На місці події працювала слідчо-оперативна группа, — повідомили у поліції. — У ході перевірки стало відомо, що загиблий — житель Кременецького району. Він разом з товаришами приїжджали до села на підробітки.

22 березня близько 16.20 потерпілий виліз на стіну, але втратив рівновагу та впав. У результаті отриманих травм загинув на місці події.

— Даний факт слідчі внесли в ЄРДР, відповідно до статті 115 Кримінального кодексу України з позначкою «нещасний випадок», — повідомили у поліції. — Триває слідство.

Як вдалось дізнатись «20 хвилин», все сталось на будові, що на вул. Молодіжній у Смиківцях, неподалік станції обслуговування ТІR Працівник, який загинув, працював на будові без укладення трудового договору.

 

Дуже хороша людина. Була...

За власною інформацією «20 хвилин», звали чоловіка Ярославом, він проживав у с. Темногайці, що на Кременеччині. Не так давно йому виповнилось 45…

— Ярослав був абсолютно неконфліктною людиною, не відмовляв у допомозі ніколи і нікому. Працьовитий, спокійний, власної сім’ї, на жаль, не мав, проживав сам, — розповіла «20 хвилин» староста с. Темногайці Оксана Левічева. — На будову їздив відколи закінчив училище, де вчився на тракториста.  Працював у Києві, за кордоном, тепер на рідній Тернопільщині. Дуже хороша людина. Була... Дуже шкода…

У селі кажуть, Ярослав був майстром на всі руки. А ще вправно виготовляв тушківки, сам робив закрутки. Був дуже хазяйновитим, згадують односельці. Проводжали його всім селом.

Чи розслідуватимуть смерть працівника у Держпраці і чи покарають роботодавця за те, що в нього неофіційно працював і загинув на робочому місці Ярослав, «20 хвилин» запитали в управлінні Держпраці в Тернопільській області.  

— Інформація про цей випадок до нас не надходила, чи то було приватне будівництво, чи то інше — нам невідомо, — прокоментувала речниця управління Держпраці в Тернопільській області Ольга Голуб. — Ні власники будівлі, ні правоохоронці, ні з лікарні нашим фахівцям інформацію про смерть працівника не повідомляли.  

Якщо йде мова про смерть на виробництві, повідомити дану структуру зобов’язані — і це регламентоване законодавчо. Проте якщо це було приватне будівництво – повідомлення не надають, зазначили в управлінні Держпраці.

 

Редакція висловлює щирі співчуття родині, односельцям, друзям Ярослава і всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Петро Беріт

    На будовах Тернополя загинуло вже дуже не мало людей, абсолютно пофігістичне ставлення до безпеки. На більшість будівництв взагалі безперешкодно можуть потрапити посторонні, ніхто не носить касок чи спецодягу, часто випивають, немає якихось загороджень на риштуваннях, шахти ліфтів відкриті... не люблю коли держава вмішується до бізнесу але хтось має це змінити...
  • Таня Ковальчук

    Оксана Олексієвець
  • Ksy-Ksy

    І тепер нічого сім'ї не виплатять,працював не офіційно,страховки нема.
  • IRRA;)

    Звідки він родом?

    Марі reply IRRA;)

    З Кременеччини

keyboard_arrow_up