Партнер рубрики Події

На бульварі Шевченка встановили банери з портретами Героїв, які загинули на війні (ФОТО ДНЯ)

На бульварі Шевченка встановили банери з портретами Героїв, які загинули на війні (ФОТО ДНЯ)
  • У Тернополі встановлюють банери з портретами та іменами загиблих у російсько-українській війні. Їх можна побачити на бульварі Тараса Шевченка.
  • На банерах зображені тернополяни, які загинули на передовій за період 2014-2022 років, захищаючи Батьківщину від окупантів.

Встановлювали банери зранку, 23 лютого спільно представники управління культури, музичної та художньої школи та ПК «Березіль» – розповіли в Управлінні культури і мистецтв міської ради. На кожному «кубику» – вісім Героїв, які поклали своє життя за нас.

Банери містять інформацію про прізвище, ім’я та по-батькові захисників, дату їхнього народження та смерті, місце загибелі. Також написано, яке військове звання вони мали і в якій частині або угрупованні проходили службу.

Відео дня

Тут є представники гірсько-піхотної, десантно-штурмової та аеромобільної бригад, батальйонів тероборони, головного управління розвідки МО України, військово-морських сил, полків Нацгвардії тощо. Це і звичайні рядові солдати, і сержанти, і розвідники, бойові медики, майори, лейтенанти, підполковники.

Частину банерів вже встановлювали на площі біля пам’ятника Степану Бандері до Дня пам'яті захисників України 29 серпня. Тепер місцеві можуть побачити їх знову. Також додали ще п'ять нових кубів з іменами загиблих.

– На жаль, наші воїни продовжують гинути. Тому ми продовжуємо акцію «Пам'ятаємо. Не забудемо. Не пробачимо», щоб показати та вшанувати загиблих, – розповіла начальниця управління культури і мистецтв міської ради Світлана Козелко. 

Багато людей зупиняются, щоб почитати про наших Героїв або знайти знайомі імена…

Також, як розповіла Світлана Козелко, в українському домі «Перемога» протягом двох тижнів триває виставка художнії робіт «Війна за ідентичність», яку можуть побачити тернополяни та гості міста. 

Пам’ять про наших захисників має на завжди залишитися в наших спогадах та історії. Завдяки їх подвигам ми зберегли свою незалежність і не дали ворогу просунутись. Вічная пам’ять загиблим Воїнам!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up