На Чорновола дорогу зробили, а двір поруч розрили. Тепер там болото та калюжі

На Чорновола дорогу зробили, а двір поруч розрили. Тепер там болото та калюжі
  • Мешканці скаржаться, що під час капремонту дороги у них зняли асфальт. Тепер там ями і ямища. А ще через дощ затопило підвали.
  • В міськраді запевняють: двір відремонтують вже наступного року.

На дію комунальників скаржаться мешканці вул. Чорновола. Кажуть, під час капремонту дороги та облаштування пішохідної зони на заїзді у їхній двір зняли асфальт. Тепер там ями, болото і калюжі. Достукатись до комунальників люди теж не можуть, бо, кажуть, їх не чують.

У міськраді стверджують: заїзд не був включений до проектно-кошторисної документації під час реконструкції вул. Чорновола. Але обіцяють вже наступного року зробити і капітальний ремонт двору.

- Вулиця Чорновола: краса та зроблений проект, а за поворотом - як завжди! Недопрацювали, - пише у Фейсбук мешканка вул. Чорновола Людмила Лукіян. - Під час реконструкції вулиці розрили асфальтове покриття при в'їзді у двір. Яма була величезна, під час дощів затопило всі підвали. Після проведення робіт її засипали піском і все.

Відео дня

Мешканці кажуть, що звертались до робочих, які працювали на капремонті вулиці, аби хоч трохи довели все до путя. Ті сказали, що це не їх робота. Згодом люди звернулись в ПП "Східний масив" - їм дали відповідь, що це не їхня відповідальність, але якось посприяють, повідомлять кого треба. 
- Занесла заяву в міську раду, на розгляд Соколовському (заст.. міського голови – прим. авт.) - відповідь буде через місяць! Але в будь якому випадку - грошей нема. А якби хірург робив операцію, і не зашив? Якби вікно монтували, а ручку не поставили? 
Чому нема відповідальності у служб? 
Чому мешканці мають ходити сусідніми будинками і збирати підписи на заяви, носити ці заяви та просити повернути асфальтове покриття, яке зняли під час робіт, обурюються люди. 

До речі, мешканці вул. Чорновола настільки потерпали від стану їхнього двору і стомились чекати на ремонт, що скинулись коштами і власними силами оновили фасад будинку та вклали бруківку. Коли все впорядкували, звернулись до міськради, що хочуть обгородити територію, аби там не шкодили та перестали врешті використовувати двір як громадський туалет.

  • Міськрада дала нам відповідь, мовляв, можете за власний кошт облагороджувати, але огородитись не можна, - каже Людмила Лукіян. - Хотіли ворота поставити – знову таки за власний кошт – теж не можна. Зато тепер прямо у дворі маємо стоянку автомобілів – на Чорновола тепер пішохідна зона і всі водії їдуть бавити свої авто до нас у двір. От що робити?

Коментар

Мар’яна ЗВАРИЧ, речник міськради:

- В управлінні ЖКГ зазначають, що двір та заїзд, з питанням про який звернулися мешканці, потребує капітального ремонту. Тому цей об’єкт буде включатися у титульний список капітального ремонту на наступний рік. На даний момент можна сказати, що цей заїзд не був включений в проектно-кошторисну документацію під час реконструкції вулиці Чорновола. Щодо звернення, яке подали мешканці, то управління вивчатиме його і обов’язково надасть заявнику вичерпну відповідь.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • bvm

    Аналогічно зробили по вулиці Миру-Дружби (П"ятачок). На центральній вулиці поставили асфальт а по вулиці Дружби зняли асфальт і так залишили.
  • Anonymous

    От ідіоти. Ремонт двору в плани реконструкції не входив, але асфальт зірвали і яму викопали. Таке враження, що у комунальній сфері міста одні придурки працюють. От питається, а нахрена той асфальт зривати було потрібно, підвали топити для чого було, придурки? Це ж жителям того двору майже рік тепер болото місити? І це в центрі міста? Ну а на рахунок тої реконструкції вулиці і ширини дороги, то хіба до психіатрів. Хоча, то вже невиліковно, то хіба відстріл допоможе.

    І окремо Біляковій, та підіть вже нарешті на курси української мови, якщо в ЗМІ працюєте, так хоч трохи підівчіться! Ну нема в українській мові слова робочі. РОБІТНИКИ!

    Ірина Белякова reply Anonymous

    Якщо ви звернули увагу, це було подано в прямій цитаті - саме так, як написала автор повідомлення про проблему.
  • David Starr

    Спочатку попередження під склоочисник, а як не допоможе - спускайте всі колеса.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up