"Поки не було змій і вовків, - ночувала в лісі". Історія безпритульної з Чорновола

"Поки не було змій і вовків, - ночувала в лісі". Історія безпритульної з Чорновола
  • Про жінку, яка понад два роки живе на вулиці, у Facebook на сторінку "20 хвилин" написала Галина Струк.
  • Жінка каже, що безпритульна не просить грошей, не п'є. Їй потрібне житло та медична допомога.
  • У соцслужбі кажуть, що пропонували жінці і житло, і меддопомогу, але вона відмовляється. 

- Вже більше 2 років спостерігаю наступну ситуацію: на вул. Чорновола "проживає" ця бабулька, - каже Галина Струк. - Так, вона безхатченко. Але, це людина, це жінка доволі похилого віку, вона не вживає алкоголь, не просить грошей. Вона сидить і доживає віку. Коли їй дала подушку, бабулька не повірила, що може нею користуватись. 

Жінка каже, що зверталась в соціальну службі уже 5-6 разів, навіть надсилала їм дані дислокації на Viber. 

- Але вони то не застають її на місці, то самі не на місці, - каже пані Галина. - Тільки я застаю. Соцслужби! Ви отримуєте зарплату! Прилаштуйте жінку, їй потрібно медичне обстеження, бо у її сумочці купа медикаментів. Їй потрібна ванна, чистий одяг і місце проживання. 

Відео дня

Працювала три роки тому

Жінку, про яку говорить пані Галина, звати Тетяна. Її неодноразово в Центрі бачила і журналістка "20 хвилин". Одягнена жінка у стару куртку, ноги накриває ще однією курткою. Із собою завжди має кілька старих пакетів, у них якісь речі. Про себе жінка розповідає дуже сумбурно. Говорить російською, родом вона зі Східної України. У Тернопіль пані Тетяна приїхала 18 років тому. Каже, що її сюди покликали на роботу, бо треба було металургію розвивати. На запитання, чи у є пані чоловік, діти, вона відповіла, що десь є.

- Вони у тому місці, де було затоплення. Я хочу туди поїхати, але мені мають гроші віддати, - каже жінка. - Це там, недалеко від Донецька. 

Жінка каже, що на вулиці не живе. Раніше жила у знайомих на квартирі, а потім...

- Ну, як сказати, недалеко від вокзалу. Я заходжу у будівлі, незручно, бо хочеться ноги випрямити на ліжку, - каже пані Тетяна. - А ще раніше, коли не було змій та вовків, барсів, шакалів у лісах, то я там спала. Зараз я чекаю квартиру від одного начальника. В житті всі мають отримати квартиру, а я в 52-ому році заробила на неї. Бо я брала участь у випробуванні злітних апаратів. Працювала я і на заводі, мала в 52-ому році стаж, але його вкрали. 

Живе пані Тетяна за гроші, які їй віддають працівники, з якими вони працювала. Три року тому жінка працювала прибиральницею. Каже, що їй потрібна фінансова допомога, вона і сама ходила в соцслужби, але їй не допомогли. І додала, що з "Карітасу" допомоги їй не треба. 

В якийсь момент під час розмови з журналісткою, сидячи на тротуарі на вул. Чорновола, пані Тетяна сказала, що не хоче прогавити якусь жінку.

- Тут якась організація ходить, яка допомагає, от чатую, - каже жінка. Але що це за організація, пані Тетяна так і не пояснила. В кінці розмови додала, що їй скоро доведеться піти з вул. Чорновола, бо насувається якийсь вірус і це може бути небезпечним для здоров'я. 

Жінка відмовилась від допомоги 

У Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення повідомили, що 17 жовтня працівники та директор установи пропонували пані Тетяні поселитись в геріатричний пансіонат, також харчування в їдальні територіального центру. Але жінка відмовилась. 

- Ми пропонували і медичне обстеження, безкоштовне харчування та інше, - каже директор центру Віталій Хоркавий. - Від усіх послуг вона відмовилась, посилаючись на те, що вона має де жити і у неї є діти, які про неї піклуються.

У Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення з пропозиціями та зауваженнями пропонують телефонувати на номери 22 06 00, 23 56 78.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Kokailo

    До чого дійшли?
  • Цьввєк

    Ми пропонували,а вона відмовилась-а ми і раді.Жінка потребує психіатричної допомоги,це зрозуміло,нашо грати кІно,21 століття на дворі,мать вашу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up