Партнер рубрики Події

"Поки не було змій і вовків, - ночувала в лісі". Історія безпритульної з Чорновола

"Поки не було змій і вовків, - ночувала в лісі". Історія безпритульної з Чорновола
  • Про жінку, яка понад два роки живе на вулиці, у Facebook на сторінку "20 хвилин" написала Галина Струк.
  • Жінка каже, що безпритульна не просить грошей, не п'є. Їй потрібне житло та медична допомога.
  • У соцслужбі кажуть, що пропонували жінці і житло, і меддопомогу, але вона відмовляється. 

- Вже більше 2 років спостерігаю наступну ситуацію: на вул. Чорновола "проживає" ця бабулька, - каже Галина Струк. - Так, вона безхатченко. Але, це людина, це жінка доволі похилого віку, вона не вживає алкоголь, не просить грошей. Вона сидить і доживає віку. Коли їй дала подушку, бабулька не повірила, що може нею користуватись. 

Жінка каже, що зверталась в соціальну службі уже 5-6 разів, навіть надсилала їм дані дислокації на Viber. 

- Але вони то не застають її на місці, то самі не на місці, - каже пані Галина. - Тільки я застаю. Соцслужби! Ви отримуєте зарплату! Прилаштуйте жінку, їй потрібно медичне обстеження, бо у її сумочці купа медикаментів. Їй потрібна ванна, чистий одяг і місце проживання. 

Відео дня

Працювала три роки тому

Жінку, про яку говорить пані Галина, звати Тетяна. Її неодноразово в Центрі бачила і журналістка "20 хвилин". Одягнена жінка у стару куртку, ноги накриває ще однією курткою. Із собою завжди має кілька старих пакетів, у них якісь речі. Про себе жінка розповідає дуже сумбурно. Говорить російською, родом вона зі Східної України. У Тернопіль пані Тетяна приїхала 18 років тому. Каже, що її сюди покликали на роботу, бо треба було металургію розвивати. На запитання, чи у є пані чоловік, діти, вона відповіла, що десь є.

- Вони у тому місці, де було затоплення. Я хочу туди поїхати, але мені мають гроші віддати, - каже жінка. - Це там, недалеко від Донецька. 

Жінка каже, що на вулиці не живе. Раніше жила у знайомих на квартирі, а потім...

- Ну, як сказати, недалеко від вокзалу. Я заходжу у будівлі, незручно, бо хочеться ноги випрямити на ліжку, - каже пані Тетяна. - А ще раніше, коли не було змій та вовків, барсів, шакалів у лісах, то я там спала. Зараз я чекаю квартиру від одного начальника. В житті всі мають отримати квартиру, а я в 52-ому році заробила на неї. Бо я брала участь у випробуванні злітних апаратів. Працювала я і на заводі, мала в 52-ому році стаж, але його вкрали. 

Живе пані Тетяна за гроші, які їй віддають працівники, з якими вони працювала. Три року тому жінка працювала прибиральницею. Каже, що їй потрібна фінансова допомога, вона і сама ходила в соцслужби, але їй не допомогли. І додала, що з "Карітасу" допомоги їй не треба. 

В якийсь момент під час розмови з журналісткою, сидячи на тротуарі на вул. Чорновола, пані Тетяна сказала, що не хоче прогавити якусь жінку.

- Тут якась організація ходить, яка допомагає, от чатую, - каже жінка. Але що це за організація, пані Тетяна так і не пояснила. В кінці розмови додала, що їй скоро доведеться піти з вул. Чорновола, бо насувається якийсь вірус і це може бути небезпечним для здоров'я. 

Жінка відмовилась від допомоги 

У Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення повідомили, що 17 жовтня працівники та директор установи пропонували пані Тетяні поселитись в геріатричний пансіонат, також харчування в їдальні територіального центру. Але жінка відмовилась. 

- Ми пропонували і медичне обстеження, безкоштовне харчування та інше, - каже директор центру Віталій Хоркавий. - Від усіх послуг вона відмовилась, посилаючись на те, що вона має де жити і у неї є діти, які про неї піклуються.

У Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення з пропозиціями та зауваженнями пропонують телефонувати на номери 22 06 00, 23 56 78.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Kokailo

    До чого дійшли?
  • Цьввєк

    Ми пропонували,а вона відмовилась-а ми і раді.Жінка потребує психіатричної допомоги,це зрозуміло,нашо грати кІно,21 століття на дворі,мать вашу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up