На Чортківщині голова сільради «годувала» сина з державного бюджету

На Чортківщині голова сільради «годувала» сина з державного бюджету
  • Одночасно навчався в духовній семінарії і керував сільським будинком культури.
  • Голова сільради Чортківського району формально влаштувала сина на роботу.
  • Тепер посадовицю обвинувачують у розтраті майже 90 тисяч гривень бюджетних коштів.

 

За даними слідства, голова сільради у Чортківському районі прийняла на посаду директора сільського будинку культури свого сина. Це відбулось тоді, коли він стаціонарно навчався у духовній семінарії, а отже фізично не міг виконувати посадові обов’язки у закладі культури.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Тернопільської обласної прокуратури.

Вдалось з'ясувати, що упродовж 2017-2020 років син керівниці за підробленими документами регулярно отримував зарплатню та інші виплати з місцевого бюджету. Звісно ж, і розпоряджався коштами и на власний розсуд.

Відео дня

За 4 роки хибного виконання обов'язків директора будинку культури син чиновниці отримав винагороду у розмірі майже 90 тисяч гривень. Відповідно на цю суму і завдано збитків бюджету сільради.

Розслідування по цій справі звершено. Прокурори Тернопільської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови сільської ради та її сина. Їх обвинувачують у розтраті чужого майна та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (частина 3 статті 191, частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України).

Довідка:
Стаття 191 Кримінального кодексу України: Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
Частина 3: Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, –
караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Стаття 366 Кримінального кодексу України: Службове підроблення
Частина 1: Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів –
караються штрафом від 2 тисяч до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо раніше ми писали про те, у Тернополі судитимуть поліцейських, які знущались над невинними людьми.

 

Читайте також:

Катували і прилюдно знущались над невинними людьми. У Тернополі судитимуть поліцейських-злочинців

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up