Партнер рубрики Події

Катували і прилюдно знущались над невинними людьми. У Тернополі судитимуть поліцейських-злочинців

Катували і прилюдно знущались над невинними людьми. У Тернополі судитимуть поліцейських-злочинців
  • Незаконно утримували, били та катували людей.
  • Троє співробітників Управління стратегічних розслідувань Нацполіції України у липні 2022 року в Тернополі чинили злочинні дії, перевищуючи свої службові повноваження.
  • Слідство по цій справі завершено.
  • Прокурори Тернопільщини скерували до суду відповідний обвинувальний акт.

Про це розповіли в Тернопільській обласній прокуратурі.

За даними слідства, троє правоохоронців Управління стратегічних розслідувань минулого літа незаконно затримали 3 пасажирів та водія автомобіля у Тернополі. На прохання знайомого, поліцейські, перевищуючи свої повноваження, силоміць витягли затриманих з авто. Потім почали бити людей, хоча ті навіть опору їм не чинили. Невинних потерпілих протягом двох годин тримали у кайданах на узбіччі дороги. Фізичні та моральні тортури відбувались у людному місці. Їх свідки знімали все, що відбувалось, на мобільні телефони. Це ще більше принижувало постраждалих.

Відео дня

Наразі по цій справі завершено досудове розслідування. Тепер слідчих Управління стратегічних розслідувань зі Львова судитимуть за порушення закону.  

Порушників обвинувачують за 4 статтями Кримінального кодексу України (частина 2 стаття 28, частина 1 стаття 371, частина 2 стаття 365, частина 2 стаття 127), у  завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, перевищенні службових повноважень та катуванні.

Раніше ми розповідали про те, що подружжя з Тернопільщини разом із своїм поплічником відповідатимуть перед судом за організацію незаконних перевезень чоловіків призовного віку за кордон. Судитимуть і власників підпільного ігрового бізнесу, що нелегально заробляли гроші в обласному центрі.

 

Читайте також:

У Тернополі накрили нелегальний гральний бізнес

Подружжя з Тернопільщини судитимуть за незаконне перевезення чоловіків через державний кордон

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up