На другий день війни пішов добровольцем. Тернопільщина прощається із Сергієм Марущаком

На другий день війни пішов добровольцем. Тернопільщина прощається із Сергієм Марущаком
  • У липні йому мало виповнитись би лишень 33 роки. Осиротіли двоє діток – син Максим і донька Каріна, яка щойно мала йти до першого класу.
  • Уродженець с. Скородинці, від останнім часом проживав у Дружинській Слобідці у зятях. Вічная пам’ять і слава Герою…

 

Бракує слів, щоб передати смуток та біль, який чорним крилом торкнувся не лише сім’ї, а й колег, друзів та усіх , хто знав мужнього і відважного патріота, воїна-захисника Сергія Марущака. Йому у липні могло виповнитися б лишень 33…

— У бою за Україну загинув уродженець села Скородинці Сергій Марущак, — повідомляє Чортківська міськрада. — У важких боях українського війська проти московських загарбників загинув уродженець села Скородинці Чортківської громади. Протягом останніх років Сергій проживав у Джуринській Слобідці. У нього залишилась дружина та двоє діточок…

Чортківська міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу передчасної смерті Сергія. Не забудемо про Його подвиг та мужність. Герої не вмирають! Вічная пам'ять!

Відео дня

У Сергія залишились двоє діток і дружина

Марущак Сергій Петрович народився 29 липня 1989 р. у с. Скородинці. Загинув 8 травня на Луганщині. Був розвідником-санітаром, як повідомили у Білобожницькій громаді. 15 травня із Героєм прощаються у Джуринській Слобідці. 

Протягом останніх років проживав у Джуринській Слобідці, прийшов туди за зятя. Щойно почув, що почалась війна, наступного ж дня пішов добровольцем на фронт. У липні йому виповнилося б лишень 33 роки.

У Сергія залишились двоє діток – син Максим і донечка Каріна. І дружина Олена.

— Добрий чоловік був, справедливий і працьовитий, людям навколо робив тільки добро, на заробітки їздив, і сільським господарством займався, — розповіла місцева мешканка пані Марія. — І, коли інші намагались відсидітись вдома, перечекати, він для себе вирішив йти на війну, бо має кого захищати, — біда яка, двоє діток сиротами залишились. Царство небесне і вічний спочинок подай йому, Господи…

Прощання з Героєм

Сьогодні, 14 травня, у Катедральному соборі Верховних Апостолів Петра і Павла УГКЦ попрощалися із Героєм Сергієм Марущаком, який загинув, захищаючи Україну.

Про це повідомила Чортківська міська рада.

Зустрічали тіло 33-річного Героя чортків’яни навколішки із сльозами на очах. Попрощатися із Сергієм зібралися військовослужбовці, представники влади, друзі та родичі, мешканці громади.

Опісля панахиди тіло Сергія відвезуть у рідне село Скородинці, а відтак – у Слобідку Джуринську, де чоловік проживав із сім’єю. Чин поховання відбудеться у неділю о 15 год.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває дітям, дружині, родині, односельцям й побратимам. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (711)
  • Олександра Сидюк

    Вічна пам'ять рідним співчуття.
  • Зоя Улько

    Вічна пам'ять герою щирі співчуття рідним
  • Dzsanda Galina

    Світла пам'ять Герою, який віддав життя за Україну! Щирі співчуття рідним і друзям! Розділяємо горе дружини!
  • Марія Яворська

    Вічна пам'ять герою

keyboard_arrow_up