На «Дружбі» зрізали майже тридцять дерев. «20 хвилин» розбирались, хто це зробив

На «Дружбі» зрізали майже тридцять дерев. «20 хвилин» розбирались, хто це зробив
  • На масиві «Дружба» неподалік Церкви святих Володимира і Ольги (між вулицями Пилипа Орлика та Юності) невідомі зрізали 28 дерев. Про це в редакцію «20 хвилин» повідомили жителі навколишніх будинків. Коли люди попросили показати дозвільні документи на зачищення території – їм відмовили. Тоді містяни викликали на місце події поліцію.
  • Що там відбувається і чи законна вирубка дерев – ми дізнались.

На вулиці Гетьмана Пилипа Орлика, 5 (поблизу Церкви святих Володимира і Ольги, біля склотари) 29 липня приблизно о 16:00 вирізали майже три десятки дерев. Їх повантажили у кузов приватної вантажівки і кудись відвезли.

– Я йшла по воду і побачила, як ріжуть дерева у громадському місці. Встигла все це зафіксувати на фото! Різали не всі дерева підряд, а вибірково – поступово і по кілька. Помітила, що не тільки суху деревину, а й «живі». Їздив трактор, який «перебивав» гілки. Загалом 28 дерев зачистили. Вже одну машину загрузили, зараз вона вдруге приїде, – до нас звернулась мешканка одного з будинків на вулиці Орлика та попросила розібратись у ситуації.

Відео дня

Після того, як невідомі відмовились показувати дозвільні документи на вирубку, мовляв, не зобов’язані цього робити, жителі звернулись до поліції. Поліцейські, котрі прибули на місце події, поспілкувались з робітниками.

– Поліція щось прочитала зі смартфону і сказала, що все законно. Але я у цьому не впевнена! – продовжує мешканка одного з будинків.

За коментарем, що ж відбувається насправді на перетині вулиць Орлика та Юності, ми звернулись у пресслужбу Тернопільської міської ради.

– Проводиться зрізка аварійних дерев відповідно до акту. Тобто є дозвільні документи, – відповіла нам керівниця прес-служби Мар’яна Зварич.

Як виявилось, дерева зрізали працівники Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. Ми нагадуємо, що коли ви стаєте свідком подібної ситуації – маєте повне право запитувати про те. Звертайтесь за інформацією та роз’ясненнями до свого обслуговуючого підприємства. Наявність дозвільних документів – це сфера інтересів того, хто замовив зрізку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Володимир Ком

    Мешканці буд.27 по вул.Збаразькій, більше трьох років не можуть дочекатись, коли зріжуть аварійно небезпечні дерева у дворі? ЖЕКУ фактично нема,але рахунки приходять.Кажуть люди,що мер міста допоміг виграти сумнівнозвісний тендер аферистам з Кременчуга?  Якщо має трохи совісті,то прийшов би сам позрізав, пилу мешканці знайдуть...
  • Тетяна Богданова

    Ну що тут такого людина спитала ій  не пояснили. У нас  на районі зрізали 5 ялин для чого кому мішали вандали.
  • Роман Валер'янов

    Я був присутній при санітарній вирубці мертвих дерев,ніякої вирубки живих дерев чи запланованої забудови,все законно,згідно документів.Там давно треба було зробити порядок,чому люди реагують тільки на роботу?Треба реагувати коли там все було засрано.
  • Галина Бодак

    Буде будинок :( Якщо помиляюся, то ,на жаль, такі реальні думки про владу міста... Будинки, будинки ....

keyboard_arrow_up