Партнер рубрики Події

На Галицькій через зсув ґрунту на будівництві загинули двоє людей

На Галицькій через зсув ґрунту  на будівництві загинули двоє людей

8 лютого о 01:50 до оперативно-диспетчерської служби Управління від працівників екстреної медичної допомоги надійшло тривожне повідомлення про те, що на вулиці Галицька у місті Тернопіль відбувся зсув ґрунту. 

Ремонтно-будівельна компанія, за допомогою екскаватора працювала над реконструкцією напірного колектора - копали траншею глибиною 5 метрів. За словами медиків, під землею опинилося двоє людей.

Очевидці повідомили рятувальників про подію не одразу. То ж багато дорогоцінних хвилин було втрачено. О 01:55 на місце події прибули працівники чергового відділення аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, черговий караул 1 державної пожежно-рятувальної частини 1 ДПРЗ та представники оперативно-координаційного центру Управління.

Відео дня

Всього від Служби порятунку залучили 13 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки. О 03:09 роботи з деблокування потерпілих були завершені. Працівники екстреної медичної допомоги констатували їх смерть. Загиблими виявились двоє чоловіків 1980 та 1983 років народження.

Прораб повідомив про те, що під час копання траншеї для теплотраси до однієї з новобудов Тернополя, в результаті зсуву грунту завалило землею двох робітників, йдеться в офіційному повідомленні поліції. 

Загиблі - жителі Одеської та Донецької областей.

За попередніми даними, під час проведення земляних робіт не були дотримані відповідні норми безпеки.

Даний факт поліцейські внесли в ЄРДР відповідно до статті 272 ККУ. 

Триває слідство.

Журналісти редакції "20 хвилин" дізнаються всі подробиці нещастя. Більше читайте згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • виктор баран

    ...лютий,це саме той місяць коли треба робити реконструкцію напірного колектора.Дебіли. Світла пам"ять загиблим,щирі співчуття сім"ям і близьким...
  • Лана

    Люди не ризикують добровільно... Нажаль, люди працюють в жахливих умовах з порушенням умов техніки безпеки не з власної волі... Безвихідь... Причому, фірми, що проводять будівельні роботи, це масово, з метої економії коштів та збільшення своїх прибутків, мінімізують затрати на техніку безпеки. Адміністрації будівельних компаній більше подобається "вирішувати питання" з державними органами, шляхом відкупу. А доля простих роботиг їх не хвилює... Як полюбляють вони висловлюватись - "лава запасних довга..."  Просто, до болю прикро, що в своїй рідній країні, люди - це останнє, про що піклується держава і бізнес... Сумно...

    David Starr reply Лана

    Людей хтось силою заставляє працювати в жахливих умовах? Є безліч варіантів, знайти майстрів на приватну будову за адекватні гроші практично нереально, бо всі закордоном, а ті, хто тут лишився, піднімають ціну і тільки ходять і вибирають, де працювати. Накрайняк є Польща під боком, де робіт до вибору - до кольору.

    Тарас Горбаль (Tapacik) reply David Starr

    Ти думаєш в Польщі кращі умови праці? ТО саме село тільки скраю.

    David Starr reply Тарас Горбаль (Tapacik)

    Я не думаю, я знаю, що у Польщі набагато кращі умови праці, звичайно, якщо попередньо знайти нормального роботодавця, вибирати є з чого. Тому й не розумію наших людей, що вкалують тут за 10 тис. НІмці стільки грошей вбухали у Польщу, що Україні не знаю скільки треба десятиліть, щоб хоч догнати.

    Тарас Горбаль (Tapacik) reply David Starr

    Ну я думаю , що не всім нам в Польщі на "Пана" працювати, треба щоб хтось і Україну -неньку підносив з колін.

    David Starr reply Тарас Горбаль (Tapacik)

    А це вже особистий вибір кожного, мені теж тут подобається, але мільйони заробітчан думають інакше, їм простіше бути патріотами у фейсбуці.

    Тарас Горбаль (Tapacik) reply David Starr

    Зараз дуже дуже модно бути патріотом, але чомусь так виходить що всі люблять батьківщину. але ніхто не любить Укрїну.
  • David Starr

    А у нас завжди так. Я розумію, чого на техніку безпеки забивають болт прораби, але не розумію людей, які ризикують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up