День Незалежності чимало тернополян та гостей міста проводять у парку Шевченка та на Набережній Тернопільського ставу. Для них тут організували гастрономічний пікнік, який триватиме впродовж всього дня.
На святі можна придбати страви фаст-фуду чи навіть домашні вареники та картоплю.
Пропонують і смажене м’ясо, ковбаски та шашлик, який готують на ваших очах: за 100 грамів свинного шашлику потрібно заплатити в середньому 50 грн, за 100 грамів кур’ячого - 40 грн, ковбаски коштують від 30 до 55 грн, порція картоплі по-селянськи - 30 грн.
Торгують також горішками, різними видами сирів, кукурудзою, морозивом. Поласувати знайдеться чим навіть найвибагливішим гурманам.
Із продукцією бджолиного промислу із Борщова приїхав Сергій Белюх. У чоловіка близько 60-ти вуликів.
- Я продаю все, що може підтримати ваше здоров’я, все натуральне, медова настоянка без краплі спирту, її беруть навіть дітям, щоб лікувати простуду і інші хвороби. Якщо шукаєте еліксир здоров’я, краси та довголіття - питайте бджіл, вони все знають, - розповідає бджоляр.
Пан Юрій приїхав на гастро-свято із Івано-Франківська. У великих казанах чоловік готує для тернополян бограч, м’ясні рульки та кукурудзу.
Кухар каже, що навіть в обідню пору тернополяни ще не дуже голодні і їжі купують небагато, але готує чоловік завжди з любов’ю.
Багато тернополян прийшли на пікнік у вишиванках. Розповідають, що вже з нетерпінням чекають на концерт, що має розпочатись сьогодні о 18.00.
Вишиванки на свято одягнули тернополяни Володимир та Оксана.
- Вишиванки одягаємо на кожне національне свято - це ж наш генетичний код, - каже пан Володимир. - Дня нас День Незалежності - важливе свято. Зранку ми дивились парад, потім пішли помолитись в церкву, зараз вирішили прогулятись, поїсти чогось смачненького, а у вечері - обов’язково концерт. Не можна у такий день сидіти вдома.
Стежте за новинами Тернополя у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
№ 11 від 15 березня 2023
Читати номер
Дубоделов Эдуард