Партнер рубрики Події

На Гайовій багато людей у камуфляжі: тривають слідчі дії. Пустили дим та сльозогінний газ

На Гайовій багато людей у камуфляжі: тривають слідчі дії. Пустили дим та сльозогінний газ

Периметр підприємства на Гайовій, 44 обгороджений, всередині - правоохоронці та невідомі у балаклавах.

Нагадаємо, у п'ятницю, 14 грудня, на вулиці Гайовій,44 виник конфлікт. За словами власників, невідомі особи захопили підприємство.  Зранку туди зайшли чоловіки, які представилися працівниками охоронної фірми. Очільник групи заявив, що він новий керівник підприємства і має усі необхідні документи. Поліція перевіряє їх законність.

14 листопада на підприємстві почалися слідчі дії. Багато людей у камуфляжі. Поліція нікого не впускає.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Біля входу на територію підприємства - декілька десятків тернополян, які прийшли підтримати орендарів, які не можуть потрапити у свої приміщення.

- Я прийшов, бо розумію, що так неправильно. Виходить, що можуть прийти до мене додому забрати моє майно, - каже тернополянин Андрій. - Сьогодні "тітушки" прийшли на одне підприємство, а завтра - на інше. 

 

Як повідомив орендар приміщення на захопленому підприємстві Євген Король, поліція вручила "рейдерам" постанову про вихід із території, але слідчі дії тривають. На територію поліція не пропускає і журналістів. Мовляв, не можна порушувати периметр. 

- Я хочу спростувати інформацію про те, що між керівниками підприємств був якийсь конфлікт. У нас немає ніяких суперечок. Приїхала якась рейдерська група, показали документи про зміну реєстрації, у яких зазначено, що вони - власники, - каже Євген Король. -  Нібито є рішення Донецького суду за 2011 рік. І за 24 години вже у цьому місяці вони переоформили три і більше разів документи про власність. Від п'ятниці нас на територію не впускають.

 

Активісти обурені тим, що поліція працює на підприємстві, де перебувають "нові власники".

- Там багато представників так званої охоронної фірми, - каже Євген Король. - Незрозуміло, хто є хто, бо "тітушки" також в камуфляжі. 

Через годину перебування біля входу в активістів разом із власниками підприємства здають нерви. Вони починають перемовини через паркан та намагаються його повалити.

"Тітушки" у балаклавах пустили дим із вогнегасників. У відповідь орендарі приміщень і тернополяни, які прийшли їх підтримати, - сльозогінний газ. Останні не можуть зайти на територію, тому вже повалили огорожу. Сюди приїхала і швидка. Медиків пропустили на територію. 

Наразі поліція і далі блокує вхід на підприємство. Взяти коментар у представників компанії, яка назвалась новим власником або в охоронної фірми, яка працює на контрольно-пропускному пункті підприємства, журналістці не вдалось. 

 

Як повідомив начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета, правоохоронці перебувають на території підприємства для охорони громадського порядку. 

-  Цивільно-правові відносини між двома комерційними структурами має вирішити суд. Зараз триває ревізія майна на території, - зазначив Сергій Крета. 
"20 хвилин" продовжує стежити за розвитком подій на підприємстві, що знаходиться за адресою Гайова, 44. Чим закінчився конфлікт, читайте у наступних матеріалах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • тойво

    є значить механізм який дозволяє швидко змінити власника.І декому таке вигідно,полюбе є зацікавлена група людей щоб можна було таке провернути.і саме цікаве що все буде законно.
  • [email protected]

    Шо за цирк шапіто ? де поліція ,йде повний віджим у підприємця підприємства !!! Час збігає до виборів,ворушіться !!!
  • Marcus Aurelius

    В деяких випадках це проходить практично й без особливого резонансу. Це реалії ведення бізнесу в Україні. Тут такі речі провертають і на самому крупному рівні. Наприклад в 2015-му віджимали Скаймол в естонських інвесторів. Укрнафта, Житомирські ласощі, зернові елеватори "Бунге Україна", атака на Novus, відібрані АЗС в латвійців, готель Славутич в Києві, ітд ітд.
    Західні інвестори просто благають щоб тут появились закони які захищають приватну власність. І чесні суди. Все що їм треба.
  • Тернополянка

    Міліція не приймає заяву від держ підприємства Західдорвибухпрому на яке помилково напало це угрупування, про що ще говорити, стоять прикривають рейдерів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up