Партнер рубрики Події

Ремонт на Грушевського: скільки коштів потрібно на роботи та хто платить

Ремонт на Грушевського: скільки коштів потрібно на роботи та хто платить
  • На одній з центральних вулиць Тернополя тривають ремонтні роботи. Там замінюють комунікації. Частина дороги перекрита, тож там частково обмежено рух транспорту.
  • Ми дізналися, скільки коштів необхідно для реконструкції, з яких бюджетів фінансують та що саме мають зробити.

Станом на 9 серпня на вулиці Грушевського біля «Білого дому» тривають роботи. Рух транспорту частково обмежено на ділянці дороги від вулиці Білецька до вулиці Замкова. Як повідомили https://ternopilcity.gov.ua/news/69404.html у міській раді, це триватиме до 1 вересня. Відповідне рішення прийняв міськвиконком.

На вулиці затори

Хоча ділянка, де тривають роботи, невелика, для проїзду доступні лише дві смуги. Через це на вулиці затори, особливо у напрямку руху від вулиці Соломії Крушельницької до Замкової.

Відео дня

Також перекрили тротуар біля «Білого дому» для пішоходів. Ділянку відгородили, встановили відповідні знаки. Пройти можна в обхід під самою будівлею. Перекрили і один з пішохідних переходів.

Зі сторони парку лежать нові труби, також є паспорт об’єкту. Робітники за допомогою екскаватора копають траншею для комунікацій.

Скільки коштів потрібно

Ми звернулися до міської ради з інформаційним запитом, щодо вартості реконструкції. Як нам повідомили у відповіді – загальна сума витрат на реалізацію проєкту з реконструкції інженерних мереж вулиці Михайла Грушевського складає 89 687 500 грн.

У цю суму входить:

  • виготовлення проєктно-кошторисної документації – 573 336 грн;
  • проведення експертизи проєктно-кошторисної документації – 116 372 грн;
  • виконання робіт згідно з договором – 87 664 267 грн;
  • здійснення технічного нагляду за виконанням робіт – 1 333 525 грн.

Наразі роботи розпочали за кошти міського бюджету. Також у міськраді повідомили, що очікують співфінансування робіт за рахунок коштів державного бюджету. Однак, про яку частку співфінансування йдеться, а також яку суму з міського бюджету наразі витратили – не уточнюють.

Що мають робити

Проєктом передбачено виконання наступних основних видів робіт на вулиці Грушевського:

  • заміна водопроводу, загально сплавної каналізації та влаштування мереж дощової каналізації;
  • відновлення асфальтобетонного покриття проїзної частини;
  • виконання робіт з влаштування фігурних елементів мощення тротуарів, мереж зовнішнього освітлення, засобів регулювання дорожнього і благоустрою та озеленення.

Роботи з реконструкції інженерних мереж по вул. Михайла Грушевського заплановано виконати протягом 2023-2025 років в порядку виконання першочергових заходів та в межах бюджетного фінансування, – йдеться у відповіді на запит.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач42

    Все це робиться для банального розкрадання грошей, та підключення нових будинків біля автобусного парку до каналізації та води. За рахунок міста, а не забудівельника. Корупція тернопільської міської ради та КП"Тернопільводоканалу". Прокуратура та мусора в долі. Тому , допоки Надал буде купувати вілли в Іспанії та Маямі, тернополяни будуть переплачувати мільйони за воду.
  • Читач95

    В минулому році рили справа  де теж були затори, пішли міліони, в цьому році розрили зліва і закопають коштів чимало. Лише більше міліона  піде за технагляд та перевірки які здійснює фірма створена 12р тому міськрадою і вона все в місті контролює і перевіряє. Без акту з нею ніякі роботи не виконуються

keyboard_arrow_up