Партнер рубрики Події

На Куліша бояться прокладання проїзду через двір

На Куліша бояться прокладання проїзду через двір
Мешканці будинку по Куліша, 8 вважають, що забудівник, який завершує новобудову поряд, планує прокласти міжбудинковий проїзд через їх територію. Підозри виросли не на порожньому місці: щебінь, бордюри та важка техніка – підтверджують страхи людей.

До початку будівницта нової багатоповерхівки біля будинку по Куліша, 8 міжбудинковий проїзд був метрів за п'ять від торця будинку. Та новобуд виріс практично впритул до дороги, тож зараз там облаштовують тротуар. Дорогу ж, схоже, планують пересунути впритул до старого будинку, а її частину пустити по території, де діти в футбол грають.

- Будівельник хоче змінити "русло" дороги, - каже мешканка будинку по Куліша, 8 Світлана. - Тобто вона піде через нашу територію, поряд з дитячим майданчиком, а під вікнами виверне і простягнеться попри дім. Декілька разів ми блокували роботи, бо ж дозволу на такі зміни в будівельника нема. І взагалі мали збудувати один будинок, а натомість втулили два. Ми боїмося, що крім дороги ще й парковку зроблять на нашій прибудинковій території.

В 2013 році, коли працівники взялися забивати арматуру, котра позначала межі зміненого проїзду по території людей, мешканці викликали комісію інспекції держбудконтролю.

Відео дня

- Поки приїхала перевірка, працівники повитягали арматуру, а щебінь і будматеріали відгорнули під новий будинок. Комісія подивилась і сказала, що порушень нема. Коли ж поїхали, знов почалось розширення, яке ми весь час зупиняємо.

Меж, наполягають люди, з ними ніхто не погоджував. Також стверджують, що й жек "добра" не давав. На проблемну ділянку люди запросили представників ГО, яка зараз допомагає тернополянам відстоювати їхні території.

- Ми допоможемо людям отримати копію графічних матеріалів з інвентарної справи будинку, де чітко позначені їхні межі, - сказав представник міської ГО. - Далі спільно з юристами поспілкуємось з забудівником. Якщо потрібно будуть звернення до міської влади та правоохоронців. Навіть зараз можна говорити про те, що ситуація не нормальна, бо ж спочатку збудувати будинок, а потім прокладати дорогу по зеленій зоні – ненормально.

Забудову здійснює генпідрядник ПМП «Горизонт», на замовлення споживчого кооперативу “Оксія”. Ділянка, на якій звели два будинки, має площу майже 30 сотих і відповідно до кадастрової карти, вона комунальна. Тобто забудівник її або орендує, або ж мова про інвестиційний проект. Найважливіше ж — кадастрова карта показує точні межі виділеної землі. Старий міжбудинковий проїзд, на якому планують зробити пішохідний тротуар — за межами виділеної землі. Тим більше за межами й та ділянка, де забудівник, на думку людей, планує прокласти новий проїзд. Тому отримавши з допомогою ГО копію інвентарної справи з чіткими межами прибудинкової території свого будинку та скориставшись даними з кадастрової карти, люди з Куліша, 8 зможуть відстояти свою землю від забудови.

Нагадаємо, нещодавно громадська організація про яку згадували, розробила інструкцію з захисту прибудинкової території, яка актуальна для кожного будинку Тернополя, навіть там, де нема ОСББ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Roma Swetrov

    Опублікуйте проект генплану забудови ділянки, а тоді подивимось чи відповідає він вимогам норм щодо реконструкції забудови.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up