Партнер рубрики Події

На Микулинецькому кладовищі захоронили попіл з місця, де загинули солдати батальйону «Збруч»

На Микулинецькому кладовищі захоронили попіл з місця, де загинули солдати батальйону «Збруч»

Попіл з місця пожежі у селі Червоний Чабан Херсонської області поховали у братській могилі на Микулинецькому кладовищі 21 червня. Під час цієї пожежі три роки тому загинули шестеро бійців батальйону "Збруч". Всі вони були з Тернопілля.

 

Попіл з місця пожежі привезли до Тернополя побратими хлопців, волонтери разом з священнослужителями. Поховати цей попіл вирішили у пам’ять загиблих бійців.

Нагадаємо, 1 лютого 2015 року близько другої години ночі у польовому таборі спалахнула пожежа, під час якої здетонував боєкомплект. Унаслідок цього загинули шестеро бійців батальйону “Збруч”, ще 11 - отримали травми. Усі загиблі були жителями нашої області, з 11 травмованих - восьмеро з Тернопілля.

Серез загиблих троє бійців з Тернополя – Назарій Сикліцький, Юрій Наливайчук та Павло Римар, а також Вадим Вернигора з Дорофіївки Підволочиського району, Руслан Чухась з Гусятина,  Назар Кулинець – з Млинівців Зборівського району. 

Відео дня

Три роки тому бійців поховали за християнським звичаєм на Микулинецькому кладовищі. Але залишилося це місце, де вони згоріли і з ініціативи рідних та побратимів, з того місця, де відбувалась пожежа, було зібрано весь попіл, для того, щоб  захоронити його біля могил хлопців.

Ініціативу родичів загиблих у такий спосіб увіковічити пам’яті тернопільських бійців підтримали тернопільські волонтери і військовий священик Андрій Любунь.

  - Декілька тижнів тому власник ферми, на території якої загинули бійці,  захотів її розібрати. Тому ми поїхали туди, щоб зібрати весь попіл з тих місць, - розповідає військовий священик Андрій Любунь. – Побратими хлопців показали нам приблизні місця, де лежали їхні тіла і попіл з тих місць ми звернули в мішки, щоб захоронити. Всі інші особисті речі спалили на місці і з дозволу місцевої сілької ради недалеко від місця трагедії поставили пам'ятний хрест.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up