Партнер рубрики Події

На Миру почали рити котлован - тернополяни протестують проти будівництва

На Миру почали рити котлован - тернополяни  протестують проти будівництва
  • Мешканці протестують та обурюються, що до них не дослухаються. А заяви міського голови, що його «команда слухає громаду та коректує чи змінює рішення на такі, які хочуть тернополяни», називають фейковим та популістським.  
  • З 2015 року люди листуються з міськрадою та закидають її зверненнями. У відповідь отримують відписки.

2 січня на місці парковки, що на вул. Миру, відновили будівельні роботи. Почали рити котлован.

Люди знову вийшли на акцію протесту. Обурені тим, що до них не дослухаються. І журяться, що будівництво відновили під час святкувань Нового року, ймовірно, тому що протест і сама кількість протестувальників буде мінімальною. Так і сталось.

Нагадаємо, в серпні міськрада прийняла рішення змінити цільове призначення земельної ділянки на вул. Миру. Мешканці написали звернення до міської влади, де вимагали призупинити рішення міськради, провести громадські слухання. Написали й дві петиції.  Підписались під зверненням 915 тернополян. Місцева влада відреагувала. Проте люди називають це відпискою, а не вирішенням їхньої проблеми.

Відео дня
  • Чому міський голова не любить «Дружби»? – обурюються члени ініціативної групи. - Звітуючи перед тернополянами, мер заявив таке: «Моя команда слухає громаду та коректує чи змінює рішення на такі, які хочуть тернополяни». Це чистої води фейкове та популістське твердження! Мешканці мікрорайону «Дружба» ще з 2015  неодноразово зверталися до Тернопільської міської ради та в інші інстанції з проханням залишити у спокої сквер на вулиці Миру і не проводити жодних будівельних робіт на місці стоянки автомобілів.

Останнє звернення, під яким підписалося понад 900 мешканців,  абсолютно не взяте до уваги – міська рада «відчепилася» від жителів простою відпискою, нарікають люди.

Вони просять нагадати чиновникам та депутатам ще раз текст звернення:

«Ми, жителі м. Тернополя, обурені прийнятим Тернопільською міською радою рішенням «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по зміні її цільового призначення площею 0,3900га за адресою вул. Миру,4В ТОВ «Акваріум – 1» (№7/26/159 від 8.08.2018р.).

Ми, що нижче підписалися, КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ спорудження багатоквартирного житлового будинку на місці автостоянки (24 сотки) на частині скверу на вул. Миру (15 соток).

23 депутати, що проголосували «за»,  проігнорували інтереси мешканців - Петиція від 21 квітня 2018 року «Відновлення скверу на вул.. Миру до його історичних меж» (315 чол. підтримали); Петиція від 5 жовтня 2016 року «Про збереження автостоянки легкових автомобілів по вулиці Миру» (305 чол. підтримали). 

ВИМАГАЄМО:

призупинити дію прийнятого рішення

повернути «відрізаних» 15 соток до меж скверу на вул. Миру та внести відповідні зміни до Генерального плану міста Тернополя

зберегти автостоянку по вулиці Миру

провести громадські слухання.

Нагадуємо 22-м депутатам міськради та міському голові Сергію Надалу, що вони зобов’язані виражати і захищати інтереси територіальної громади (Стаття 5.3. п.1 Статуту територіальної громади міста Тернополя), а не лобіювати сумнівні бізнес-проекти. Відтак, виникає питання – чому міський голова Сергій Надал та 22 депутати так не люблять мікрорайону «Дружба»?

Відповідь на звернення

Вікторія ОСТАПЧУК, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади:

  • Звернення мешканців проти зміни цільового призначення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку на місці автостоянки за адресою вул.Миру розглянуто. Повідомляємо, що виконавчий комітет розглянувши петицію під назвою "Відновлення скверу на вую Миру до його історичних меж" та враховуючи, що межі скверу на вул.Миру не сформовано, відсутня документація із землеустрою по встановленню меж скверу, керуючись розпорядженням міського голови №291 від 01.10.2015 р. "Про затвердження порядку розгляду електронної петиції, адресованої Тернопільській міській раді, Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про звернення громадян, виконавчий комітет міської ради 22.10.2018р. прийняв рішення №789, яким підтримав петицію щодо відновлення меж скверу на вул.Миру та доручив управлінню містобудування, архітектури та кадастру врахувати пропозиції по розгляду петиції щодо організації та встановлення меж скверу по вул.Миру при внесенні змін до генерального плану м.Тернополя.." (відповідь від 07.11.2018 р. – прим. ред.)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Тернополянин

    який там сквер? що ви захищаєте?!
    нормальний там був би будинок, та парковка там нікому не потрібна. кількість населення збільшується, нові будинки потрібні.
  • Тернополянин

    який там сквер? що ви захищаєте?!
    нормальний там був би будинок, та парковка там нікому не потрібна. кількість населення збільшується, нові будинки потрібні.
  • Kuzmich Valentina

    Чи знає забудовник про дуже нестійкий грунт на тій ділянці. Позаяк в 60-тих роках минулого століття там було глибоке урвище.

    Оксана Петрик reply Kuzmich Valentina

    Kuzmich  Valentina забудовника це не цікавить. Побудує і продасть.
  • тарас

    навпаки надалоїд любить дружбу там ще можна заробити - молодець справжній податківець часів кучми
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up