Партнер рубрики Події

На місці пожежі в Чортківському районі виявили тіло чоловіка

На місці пожежі в Чортківському районі виявили тіло чоловіка
Фото ілюстративне

За останні два дні у пожежах в Тернопільській області загинули двоє людей.

8 листопада, під час гасіння пожежі приватного житлового будинку в с. Бариш Бучацької громади рятувальники виявили тіло, ймовірно, власника будинку.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС в Тернопільській області.

Обставини виникнення надзвичайнох події встановлюються.

Відео дня

Чому виникають пожежі

Відповідей на питання, чому в оселях наших громадян виникають пожежі, може бути чимало, зазначають рятувальники. Ось ті фактори, які щорічно призводять до пожеж у житловому секторі:

  • необережне поводження з вогнем,
  • несправність і несвоєчасне технічне обслуговування приладів пічного чи газового опалення,
  • несправність електропроводки та електрообладнання,
  • перевантаження електромережі від одночасного вмикання потужних побутових приладів,
  • зберігання у квартирах, будинках, гаражах, дачних будиночках легкозаймистих та горючих речовин,
  • паління у приміщеннях,
  • недогляд за дітьми.

В свою чергу, захаращеність приміщень та виходів з них, використання в приміщеннях конструкцій, дверей, меблів, килимів із горючих матеріалів, наявність ґрат на вікнах і дверях, розміщення помешкань на верхніх поверхах, відсутність запасного виходу з будівлі – сприяють швидшому поширенню пожежі та збільшення збитків. Як підсумок, – знищене майно, що накопичувалося роками, травмування, а то й загибель людей.

Як запобігти біді

Аби запобігти виникненню пожеж в домівках ГУ ДСНС України у Тернопільській області радить дотримуватись елементарних вимог пожежної безпеки.

— Стежте за станом печей і димоходів, справністю електроприладів і електропроводки, електричного і газового обладнання. Не вмикайте декілька приладів в одну розетку одночасно. Розетки повинні бути розміщені в легкодоступних місцях. Виходячи з дому, не залишайте включеними електроприлади, газові плити чи печі. Не залишайте без нагляду дітей, не дозволяйте їм гратися сірниками та іншими займистими речовинами. Покиньте палити! Не бійтеся перебільшити небезпеку – куди небезпечніше її недооцінити, — наголошують вогнеборці. — Будьте уважними і обережними, але не панікуйте. Дотримуйтесь основних правил безпеки. Пам’ятайте, пожежі легше запобігти, ніж перемогти!

Довідка
З початку цього року в Тернопільській області виникло 967 пожеж, внаслідок яких загинуло 22 людини та 38 травмовано; 8 осіб вдалося врятувати, з них 2 дітей. Більшість пожеж стались в житловому секторі. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 7 листопада пожежа в приватному житловому будинку в с. Бережанка Лановецької громади забрала життя власниці помешкання.

 

Читайте також:

У Лановецькій громаді на місці пожежі знайшли тіло людини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up