На місці скандальної забудови на Миру поповз ґрунт, бруківка на дорозі. Люди бояться за свої будинки

На місці скандальної забудови на Миру поповз ґрунт, бруківка на дорозі. Люди бояться за свої будинки
  • Депутат округу терміново скликає спеціальну комісію за участю фахівців.
  • На місці - стривожені мешканці та поліція. Будівельна техніка опинилась в котловані, по вінця залита водою.
  • Ми боїмося і за свої помешкання, і за життя, - розповіла телефоном тернополянка Тетяна. – Ми викликали депутата округу, аби нам допомогла. Скільки ми били на сполох – ніхто нас не чув. Зараз фактично за крок від біди.

Тротуар з нової бруківки на Миру взагалі «з’їхав» на дорогу. Якщо минути обгороджену ділянку, де триває скандальна забудова, доведеться йти дорогою.

Тротуар «поїхав» фактично від часу, коли почались сильні дощі. Земля на місці забудови посунулась, по вінця залило будівельну техніку. Пішли тріщини на тротуарі, розповіли мешканці.

Відео дня

  • Ми боїмось, що дорога поїде, а за нею і наші будинки, все опиниться в парку «Топільче», - каже пані Тетяна. – Як нам лягати спати? Як зараз бути в квартирах і щораз трястись за своє життя і життя своїх рідних…

Якщо дощі не припиняться, мешканці бояться, що під воду піде і сквер, який вже дуже сильно підмило.

«На вул. Миру не до свят, - написала у Фейсбук депутат округу Оксана Яциковська. - Осувається грунт біля скандальної будови. Люди стривожені. І, як видно, не безпідставно.
Терміново ініціюю спеціальну комісію за участю фахівців Держархбудінспекції, земельників, представників екології, проектанта, забудовника. Зустрічаймося завтра, 2 травня, о 10 годині на місці забудови».

  • Ми на завтра ініціюємо комісію, бо сьогодні вихідний, і людей просто немає в місті, - розповіла «20 хвилин» Оксана Яциковська. – Вже говорила з земельниками, екологами, представниками архбудконтролю. На мою думку, ця ситуація на сумлінні забудовника і проектанта. Притік води тут страшенно великий. Відкачувати її фактично нікуди. Ми обстежували край берега річки Серет – там вже з’явились 5 великих вибоїн, якими стікає вода.

Людей непокоїть, що вже зсунулась бруківка. Завтра хочуть почути думку спеціалістів, чому так сталось і що далі робити, каже депутат.

- Я думаю, що це «прогалини» забудовників, хоча їх попереджали про небезпеку і що вся «Дружба» побудована на привозній землі, - каже Оксана Яциковська. - І колектор видніється, куди стікає вся вода з мікрорайону. З практичної точки зору навіть зараз не знаю, як зарадити ситуації.

Тротуаром ходити небезпечно. Люди реальної допомоги чекають від спеціалістів. А ще – поради, як в цій ситуації уникнути небезпеки.

Поки що мешканцям реальної загрози немає, переконана депутат. Але за нетривалий час випала понаднормова кількість опадів. І ситуація виходить з-під контролю.

  • На вул. Миру дуже поганий відтік води. І сьогодні всі дощові води стеклись в котлован, - каже Оксана Яциковська. – І, відповідно, є зсуви. Тротуар зсунувся до самої дороги. Логічно, що люди бояться за свої будинки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Терен

    Ось та цьому місті ідіоти будову затіяли

    Marcus Aurelius reply Терен

    УЖАС
  • Volodymyr Sheybsak

    Через ниький рівень наших журналістів ми не знаємо хто забудовник хто давав дозвіл хто депутат на цьому окрузі адже це якраз і є винуватці і хто хотів поімєть тернополян.В дитинстві памятаю глибокий яр на цьому місці десь до30 м.Таких палів немає щоб втримати будинок і тільки ідіот міг там будувати.

    Терен reply Volodymyr Sheybsak

    В тому яру футбольні поля були, там футбол хлопчаки грали. Засипали його чим попало! Ніхто ж не міг подумати, що знайдуться виродки, які там будувати щось будуть.
  • ібупрофен

    з пятниці по вівторок зливові дощі. цікаво, чи залишиться та дорога?
  • Валера Матів

    Не партесь,вашим домам нічого незагрожує бо вони стоять на старих засипаних потопом будинках.Такшо фундамент там надійний.

    Нагірянк reply Валера Матів

    валера  ти  забудовника  бот , непарся.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up