Партнер рубрики Події

На набережній Тернопільського ставу освятили воду та водили Маланку

На набережній Тернопільського ставу освятили воду та водили Маланку

У парку ім. Тараса Шевченка біля пам’ятного хреста, встановленого на честь Хрещення Київської Русі, священники Української греко-католицької церкви та Православної церкви України провели службу та освятили воду. Як усе відбувалося? Про це у матеріалі!

На службу та освячення води зібрались багато тернополян. Цьогоріч Водохреща відзначають 6 січня за новим стилем. Традиційно у парку ім. Тараса Шевченка встановлюють резервуар з водою, який освятили представники духовенства.

– Ми вперше святкуємо Богоявлення Господнє за новим календарем, – каже митрополит Тернопільський і Кременецький Православної церкви України Нестор. – З хрещення починається життя людини, як християнина. З хрещення почалась проповідь Христа Спасителя. Він охрестився на Йордані не тому що йому потрібно було очиститися від гріхів, а щоб явити себе Богом для усіх людей. Для нас це є нагадуванням про те, що для того щоб спастися не достатньо просто охреститися. Ми повинні бачити Бога, як ті люди, які були на Йордані. Для цього нам треба йти до храму, де ми єднаємося з Богом.

Відео дня

Після служби та проповіді тернополяни могли набрати освяченої води. Також тернополянам показували виставу про Маланію. 

Тернополяни фотографувалися сім'ями та дивились на театралізоване дійство. На набережній ставу чергують праціники ДСНС, однак охочих зануритися у холодну воду не було. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anna Szcześniak

    Якби війни й не було...
  • Lesya Gayduk-Popiv

    Ходили

keyboard_arrow_up