На "Новому світі" троє цуценят шукають домівку


На "Новому світі" троє цуценят шукають домівку
  • Два руденьких та одне чорне цуценя ховаються від перехожих під одним із гаражів на вул. Білецькій. 
  • Небайдужі люди годують їх і хвилюються, щоб малі не замерзли на морозі. Тому шукають домівки для хвостатих. 

У середу, 28 лютого, на вулиці було - 12, кілька днів тому було 23 градуси морозу. І поки зима вперто не хоче йти, під одним із гаражів на вул. Білецькій намагаються вижити три маленьких собаки. Двох їхніх сестричок уже забрали волонтери. 

Шукають домівку

Мешканець будинку на вул. Білецькій пан Олександр (прізвище чоловік називати відмовився - прим. ред.) розповів, що п'ятьох цуценят люди помітили близько двох місяців тому. 

- Було п’ять цуценят, а вчора ввечері (27 лютого - прим. ред.) їх забрало якихось двоє дівчат, - розповідає чоловік. - Я так розумію, що волонтери, бо моя дружина бачила в інстаграмі пост, що цуценят возили до ветеринара і зараз шукають для них домівку. Мама собак теж є, але вона десь бігає.

Пан Олександр один з тих, хто доглядає за цими собаками. Чоловік каже, що дуже шкода тварин.  

- Вранці приношу їм кашу гарячу з м’ясом, ходжу в магазин, спеціально купую для них ковбасу чи м’ясо, - каже чоловік. - Зараз беру фарш, бо вони ще малі, ще не можуть добре їсти. Принесу їм гаряче, але поки вони осміляться вилізти з-під гаража, то каша вже трохи охолоне. Але все одно з’їдають все і хоч трохи зігріваються. 

Як розповів чоловік, за цими трьома хвостатими ще доглядає бабуся, яка теж живе неподалік.

- Вони її не бояться, як тільки побачать, то відразу летять до неї, - каже чоловік. - Ця бабця прийде до них з якимись пакетами, то вони відразу перевіряють, що там в них.

Немає притулку

Чоловік забрав би собак додому, але у нього в самого кіт та собака. Та й собаки не йдуть до рук.

- Але вони неагресивні, вони просто перелякані, - каже чоловік. - Я хочу їх завезти у ветеринарну клініку, бо вони ж блохасті, хай би лікар перевірив. І мені дали номер телефону волонтери, які можуть взяти собак на перетримку. Але їх спіймати тяжко. І я не розумію, чому немає служб, які за цим мають слідувати. У нашому районі завжди багато собак, бо поблизу село Біла, з парку собаки біжать. І вони між собою жеруться. 

Дружина пана Олександра розповсюджувала інформацію про собак у соцмережах, щоб хтось відреагував. Але наразі ними зацікавилися лише волонтери. Притулку для бездомних собак у Тернополі немає. 

Збирають кошти на притулок

Як каже волонтер центру допомоги безпритульним тваринам "Вірні друзі" Алла Ляпандра, у Тернополі питання з безпритульними тваринами - гостре.

- Зараз дуже багато випадків отруєнь собак, - каже пані Алла. - Зараз введемо справу стосовно розстрілу собак. Люди обурюються через те, що кількість тварин на вулицях міста збільшується. І це однозначно недобре як і для людей, так і для самих тварин. 

Особливо питання з безпритульними собаками та котами загострюється навесні. За словами жінки, у центрі допомоги уже більше року збирають кошти на облаштування притулку для тварин. Але, на жаль, процес збору коштів дуже повільний, тому волонтери просять тернополян долучитись до спільної справи. 

Довідка

Охочі забрати собак чи допомогти з перетримкою можуть звертатись до пані Алли. А також, стосовно збору коштів на притулок для тварин. Контактний номер волонтера Алли Ляпандри - 068-445-24-46. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up