На "Новому світі" знайшли німецьку 250-кілограмову бомбу (ОНОВЛЕНО)

На "Новому світі" знайшли німецьку 250-кілограмову бомбу (ОНОВЛЕНО)

Німецьку авіаційну бомбу SC вагою 250 кг знайшли на вул. Данила Нечая близько 14.00 30 травня. У міськраді терміново зібрали комісію, яка повинна вирішити, як діяти далі, аби не сталося біди.

Коли я йшов в магазин, побачив перегороджену дорогу стрічкою, - розповідає тернополянин Денис Милий. - Я вирішив обійти стрічку, проте мене одразу ж перепинили правоохоронці і сказали, що тут не можна ходити, тому що це небезпечно. На моє питання чому, правоохоронці відповіли - “знайшли снаряд і то дуже великий”. На власні очі я його не бачив.

Коли тернополянин повертався з магазину, то на місці події вже був автомобіль швидкої допомоги та працівники управління ДСНС. На місце одразу ж прибув наш кореспондент, проте правоохоронці нічого не повідомили. Мовляв, ведуться слідчі дії. 

Відео дня

 

В управлінні ДСНС у Тернопільській області повідомили, що 30 травня до фахівців ДСНС звернувся забудовник, який планує будівництво на вулиці І.Нечая у Тернополі.

Зі слів старожилів, він дізнався, що тут ймовірно знаходиться боєприпас часів Другої світової війни, та попросив рятувальників обстежити територію, - коментують в ДСНС. - Фахівці групи піротехнічних робіт провели розвідку земельної ділянки та виявили німецьку авіаційну бомбу SC 250, яка знаходилася на глибині 1,5 м.

Щоб прийняти рішення по знешкодженню боєприпасу зібрали засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося у Тернопільській міській раді.

IMG_3620.JPG

 

 

 IMG_3616.JPG

 

IMG_3622.JPG

 

 

Для оперативного керівництва створити штаб, до якого увійшли керівники екстренних служб, комунальних та приватних підприємств міста, служби життєзабезпечення.

На засіданні комісії прийняли рішення, що роботи по знешкодженню даного боєприпасу розпочнуться 31 травня о 9:00. До того часу працівники нацполіції забезпечать охорону виявленої авіабомби

IMG_3632.JPG

 

 

IMG_3628.JPG

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Nika Kotynska

    Кому треба той будинок? Будемо тепер жити вікна у вікна. Краще б парковку зробили
  • Пустило

    Гриміли синії Карпати,

    Стріляли "побєдітєля" гармати,

    Сумний Микола їхав через ліс,

    На фірі він фугасну бомбу віз.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up