Партнер рубрики Події

На Острівці закоханих може з'явитися алея сакур

На Острівці закоханих може з'явитися алея сакур

Тернопільський підприємець і меценат Тарас Демкура на зустрічі з політичним Аташе Японії Хірано Такаші запропонував включити місто Тернопіль в перелік міст, де будуть висаджені деревця сакури.  

"Тепер в Тернополі буде алея сакур! Посол Японії прийняв рішення включити Тернопіль в перелік міст, де пройде ця красива акція", написав пан Тарас.
"Сьогодні поспілкувався з міським головою Сергієм Надалом, який вже дав вказівку підготувати якнайкраще місце для висадження сакур, але за попередньою домовленістю цим місцем може стати Острівець закоханих на Тернопільському ставі.
Я вже собі уявляю,як на набережній Тернопільського ставу зацвітуть сакури - Файне місто Тернопіль стане ще файнішим.
Також в посольстві поспілкувалися про те,щоб цього року наші земляки могли чим більше ознайомитися з багатою культурою Японії,запросили організувати виставки,презентації не тільки в Києві,але і в регіонах,а також запросили відвідати наші музеї", йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, декілька років тому на Острівці закоханих висадили фіолетові павловнії. За словами начальника управління ЖКГ Олега Соколовського, це мав бути  "фіолетовий вибух".
P.S. Сакура — японська вишня, відомий символ Японії та японської культури. Японці здавна шанують цю рослину.З часів Мейдзі зображення сакури містяться на головних уборах учнів і військових, як показник рангу. В наш час використовується на гербах поліції та сили самооборони Японії, а також являється традиційним символом жіночої молодості та краси.
Цвітіння сакури дуже сприяє розвитку туризму, адже бажаючі помилуватися красою природи охоче подорожують,забезпечуючи собі щонайменше тиждень естетичної насолоди. Ритуал споглядання квіток, прогулянка між квітучих дерев та вживання спеціального бенто на природі називається Ханамі. Дуже цінуються передостанні дні цвітіння, коли дерева ще рясно вкриті квітками, але пелюстки вже легко відділяються і літають навколо з вітерцем, що часто порівнюється з сніговою хуртовиною. Заради цього в Япоеіі була навіть створена спеціальна служба повідомлення, яка за допомогою радіо то телебачення інформує, де і коли почалося цвітіння, скільки днів триває та чи спостерігається вже опадання.
Зазвичай цвітіння сакури відбувається в березні - квітні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Piter Savka

    Спочатку придумайте як їх можна вберегти від бидла.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up