Приміщення колишнього дитсадка на Парковій віддали церкві

Приміщення колишнього дитсадка на Парковій віддали церкві

Занедбане нежитлове приміщення комунальної власності на вул. Парковій, 12 під час останньої сесії міськради передали з безоплатне користування Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Української греко-католицької церкви (УГКЦ). Підтримали таке рішення 34 депутати міської ради. 

Нагадаємо, минулого року тернополяни звернули увагу на занедбану територію та приміщення колишнього дитсадка на вулиці Парковій. Люди припустили: «приміщення хтось готує до приватизації». Адже ще раніше міськрада передала приміщення з балансу управління освіти на баланс управління комунального майна міста. А також зареєструвала декларацію про початок ремонтних робіт з перебудови цього приміщення під офісно-адміністративне.

Після публікацій у ЗМІ про цю проблему стало відомо, що об’єкт може і не відновитися як дитсадок. Депутати міської ради Андрій Шкула, Назарій Зелінка та Володимир Місько розробили проект рішення, згідно з яким приміщення можна використовувати, навіть після передачі в оренду, лише як навчальний заклад для дітей. Певний час все довкола приміщення й землі стихло. Вочевидь, вимога створити там дитсадок відсіяла чимало охочих орендувати це приміщення. Та минулої сесії міськради стало відомо, що орендарі є – це Українська греко-католицька церква. Вона отримала приміщення в безкоштовне користування, яке залишається в комунальній власності. Як звучало на сесії та прописано в рішенні щодо передачі, духовенство хоче створити дитячий освітній навчальний заклад. Робитимуть це за власні кошти та гроші благодійників з-за кордону.

- Церква володіла приміщенням, де зараз суд на Острозького, проте в радянські часи його забрали, - пояснює голова  постійної комісії міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму Михайло Ібрагімов. - Вже за незалежності місто,  як компенсацію, дало УГКЦ приміщення колишньої аптеки на "Дружбі".  Там, наскільки знаю, церква  хотіла робити навчальний заклад для дітей. Проте той об'єкт не підійшов за технічними параметрами. Тому церква відмовилась від попереднього приміщення та отримала на приміщення на Парковій. З прописаною умовою, що там буде діяти дитячий навчальний заклад.

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Elena Shkorupa

    З радістю допоможу у відкритті садка, маю педстаж і досвід 0975043041(viber)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up