Партнер рубрики Події

На Острозького понижують висоту бордюрів на переходах: скільки коштів витратили

На Острозького понижують висоту бордюрів на переходах: скільки коштів витратили

На вулиці Князя Острозького біля пішохідних переходів та на тротуарах з’явилися глибокі ями. Також привезли нову бруківку. Що там планують робити та скільки коштів витратили? Про це у матеріалі!

Роботи розпочали на ділянці від вулиці Руської до перехрестя з вулицею Митрополита Шептицького. На двох пішохідних переходах, а також на тротуарі неподалік поліклініки демонтували стару бруківку та асфальт. Там глибокі ями, які обходять пішоходи.

Як повідомила речниця міської ради Мар'яна Зварич, роботи виконують в рамках концепції зі створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших категорій маломобільних груп населення «Тернопіль – місто без бар’єрів», враховуючи пропозиції Ради безбар’єрності та мешканців міста, до якої входять захисники з інвалідністю, які проживають у нашому місті.

Відео дня

На сайті Prozorro журналісти «20 хвилин» знайшли дві закупівлі, які провело Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради. Вони стосуються послуг благоустрою населених пунктів, а саме – поточний ремонт з пониженням ділянок на переходах.

Перша закупівля на пониження ділянки на переході вулиці Князя Острозького 1, 6 на суму 134 891 гривню.

Інша закупівля – на пониження ділянки на переході вул. Шептицького-Князя Острозького 12 та 7. Вона на суму 94 368 гривень.

Обидва договори на виконання робіт уклали з підприємцем Ігорем Дерешівським. Як свідчать дані аналітичної платформи YouControl, підприємець займається будівництвом доріг і автострадб організацією будівництва будівель іншими роботами із завершення будівництва тощо.

З цим підприємцем управління ЖКГ укладає договори не вперше. Минулого року він проводив капітальний ремонт покриття на вул. Кривоноса, 9-11, знижував бордюри на вулиці Київській, виконував ремонтні роботи на вулиці Чорновола та Максима Кривоноса, тощо. Загалом, як свідчать дані YouConrol, минулого року підприємець уклав договорів з управлінням ЖКГ на 1 229 020 гривень. У 2022 році – на 192 858 грн.

Також роботи з пониження висоти бордюрів тривають на іншій локаці. Зокрема, за словами Мар'яни Зварич, на переході вул. Романа Шухевича – просп. Степана Бандери та на переході вул. Вояків Дивізії «Галичина» – просп. Степана Бандери, де понижено бордюри та тривають роботи зі встановлення фігурних елементів мощення з тактильною плиткою

Напишіть вашу думку, де варто знизити висоту переходів та чи варто це робити взагалі!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Pavl Rebrov

    на фото тупо яма. А де якісь роботи? Аааа,як завжди,завтра дороблять.
  • Дядя Льоня

    Там буде бруківочка...
  • Василь Малишко

    та  залатають   нано  асфальтои    який  розчиняється  у   воді    за   місяць  ;   а   дальше   все  по  новому  робота   йде     !!!
  • Читач95

    А коли ремонтували тротуари не знали, що на переходах мають бути понижені бордюри?. Перекачують кошти  лиш би знайти причину. Краще б на вул. Котляревського та на Новому світі поремонтували дороги та тротуари а то район радою і мером забутий. Проїдьтесь вулицею біля ДНЗ №25 та іншими глухими вуличками- це ганьба для обласного центру. Чи тут не ваш електорат?

keyboard_arrow_up