Партнер рубрики Події

На Театральному майдані військові показали справжні гармати

На Театральному майдані військові  показали справжні гармати

До Дня  Збройних Сил України 6 грудня на Театральному майдані представили виставку зброї та техніки від Тернопільської окремої артилерійської бригади. Незважаючи на дощову погоду, люди розглядали техніку та фотографувалися  біля неї.

Тернополяни кажуть, що їм цікаво подивитися на таку техніку, особливо дітям. Адже більшість бачили щось подібне тільки по телевізорі чи на комп'ютері. Люди кажуть, що з однієї сторони тішить, що ми маємо чим дати відсіч ворогу. Але з іншої - краще б ця техніка експонувалася на виставках, а не воювала. 

Тернополянка Ірина Терещук з сином та чоловіком розглядали техніку та фотографувалися біля неї.

- В мене дядько військовий і я захоплююся такою технікою. Дуже рідко можна такі речі побачити випадково. Якщо це виставка - то не моторошно бачити цю техніку та показувати її дітям. Але не хотілося б, щоб вона роз'їжджала так, як на Донбасі. Навіть для моєї дитини побачити такі речі цікаво, бо завжди бачимо їх тільки на комп'ютері або по телевізору.

Відео дня

 

Іван Бойко, батько військовослужбовця, прийшов на концерт та виставку з нагоди свята. 

- Виставка техніки подобається, -каже чоловік. - Мій син служить тут у Тернопільській артилерійській бригаді. Хай ворог не думає, що він такий хороший, дамо відсіч.

 

Види техніки, яку можна було побачити на виставці: 

МТ-12 "Рапіра" - протитанкова гармата. Дальність польоту пострілу - 800-900м. Використовується  для  знищення танків.

Гаубиця - артилерійська гармата, діаметр снаряду - 152 мм, дальність стрільби  - 28 кілометрів.

 

Гіацинт - радянська буксирувана гармата, діаметр снаряду -152 мм,  дальність польоту - 32 км.

КрАЗ - армійська вантажівка.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up