На щиті повернувся додому: на Луганщині загинув командир-десантник Іван Мороз

На щиті повернувся додому: на Луганщині загинув командир-десантник Іван Мороз
  • У Гусятинській громаді оголосили дводенну жалобу. 5 лютого Івана зустріли на рідній землі, його дорога додому тривала майже місяць…
  • Іван загинув за кожного із нас, за нашу Перемогу, за право бути вільними та незалежними. Вічна та світла пам’ять нашому Герою!

На Гусятинщині дводенна жалоба. На будівлях приспустили прапори з чорними стрічками, а земляки опустились навколішки, зустрічаючи свого Героя Івана Мороза, який назавжди повертається додому.

— Знову страшна звістка прийшла з фронту до Гусятинської громади… Ще 12 січня 2023 року у бою в районі смт Білогорівка Луганської області загинув наш земляк — солдат Іван Мороз, командир 2 відділення 1 аеромобільно-десантного взводу 2 аеромобільно-десантної роти, — гірку звістку повідомили у Гусятинській селищній територіальній громаді.  

Осиротіли двоє дітей

Але повернутися назавжди у рідне село Іванові судилось майже через місяць… Такі реалії страшної війни.

Відео дня

Іван Мороз народився у 1989 року в селі Постолівка. Він добровольцем пішов захищати Батьківщину від окупантів, до останнього був вірний військовій присязі.

Вдома у загиблого військовослужбовця залишились дружина, двоє неповнолітніх дітей, матір, батько, рідні сестри…

— Щирі співчуття рідним та близьким, нехай Бог допоможе вам пережити страшну втрату, — співчуває близьким Гусятинська громада. — Вічна пам'ять і слава Герою, який захищав Батьківщину та кожного з нас! Герої не вмирають!

Зустріли похоронний кортеж з тілом воїна 5 лютого 2023 року близько обіду.

Кортеж прямував зі сторони Тернополя та проїжджав вулицями Загоринка, Раків Кут у селі Постолівка.

У Гусятинській громаді дводенна жалоба

5-6 лютого оголосили днями жалоби на території Гусятинської громади.

— З метою вшанування пам’яті військовослужбовця Мороза Івана в Гусятинській територіальній громаді 5- 6 лютого 2023 року оголошено днями жалоби, — повідомили у громаді.  

На знак скорботи за загиблим просять приспустити прапори з чорною стрічкою на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності. Вшанували пам’ять загиблого військовослужбовця хвилиною мовчання. Обмежили проведення розважальних заходів на території громади, заборонили звучання розважальної музики у закладах торгівлі та ресторанного господарства.

— Іван загинув за кожного із нас, за нашу Перемогу, за право бути вільними та незалежними, — кажуть у Гусятинській громаді. — Вічна та світла пам’ять нашому Герою! Глибокі співчуття рідним та близьким загиблого...

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, дружині, дітям, сестрам, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (51)
  • Halyna Shumska

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ.
      СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ.
  • Anna Shilvska

    Вічна пам'ять Герою!
  • Володимир Кривий

    Вічна пам'ять Герою...
  • Світлана Пастернак

    Вічна пам'ять Герою України 🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up