На що витратити «ковідну тисячу»? Дивіться вісім цікавих книг від тернополян та про Тернопіль!

На що витратити «ковідну тисячу»? Дивіться вісім цікавих книг від тернополян та про Тернопіль!
  • Усі повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусної інфекції та мають «зелений» сертифікат у застосунку «Дія» можуть отримати допомогу від держави у розмірі 1000 гривень.
  • Витратити кошти можна на залізничні та авіаквитки в межах України, квитки у театри, кіно, концерти, виставкові центри та музеї, абонементи у спортзали, ліки для людей 60+ та книги.
  • Ми зібрали 8 книг від тернополян та про Тернопіль. Дивіться підбірку!

Як повідомляють на "Урядовому порталі", лише за перші три тижні дії програми «єПідтримка», виплатили майже 6,4 млрд гривень. Понад мільярд гривень за цей період витратили. Найбільше – на купівлю книг. На них витратили понад третину цих коштів – 361 млн гривень.

А ви вже витратили кошти «єПідтримки»? Проголосуйте!

Опитування

На що ви витратили або плануєте витратити 1000 гривень допомоги від держави?

Відео дня

Тож ми вирішили зібрати книги, які написали тернополяни. Також вказуємо ціновий діапазон книг, які вдалося відшукати в різних онлайн–книгарнях.

Михайло Андрейчин – «Інфекції і люди»

Ціна: 149–196 грн

Відомий тернопільський лікар–інфекціоніст, академік НАМН України у своїй книзі розповідає про свою роботу, загадкові інфекції, важкі випадки та курйози, які ставались під час його роботи. В книзі можна дізнатися чимало цікавого про те, як в області виникали спалахи небезпечних хвороб. Як запобігати зараженням та чим небезпечне легковажне ставлення людей до свого здоров'я. На жаль, не всі історії закінчуються «хеппі ендом». Спалахи сибірської виразки, дифтерії, кору, випадки малярії, загадкової хвороби Моргеллонів, підозри на лихоманку Ебола та чимало інших випадків, які достойні цілих фільмів, описані автором у книзі. 

«Тернопіль. Місто-мрія. Фотоальбом»

Ціна: 236–462 грн

А цей фотоальбом сподобається тим, хто любить своє місто. В ньому зібрані фото, які передають багатогранність та характер міста. Ілюстрації описані чотирма мовами – українською, російською, польською та англійською.

Богдан Остап'юк – «Давній Тернопіль»

Ціна: 170–282 грн

У цій книзі ви знайдете картини хліборобської праці на полі, красу подільської природи, побут, звичаї і традиції тернополян перед Другою світовою війною, коли українське громадське життя постійно зміцнювалося, не зважаючи на перешкоди тодішніх окупантів.

Уляна Гуглевич-Ванчура – «Тернопіль. Історичні нариси»

Ціна: 250–505 грн

Ця книга сподобається тим, хто цікавиться історією свого міста. Це науково-популярне видання, в якому йдеться про основні історичні віхи міста – від його витоків до сьогодення. Окрім цікавої інформації, тут зібрані унікальні фото у кольорі. Можна прочитати про заснування і власників Тернополя; старовинні церкви міста; вулиці Тернополя; бургомістри Тернополя, сторінки історії самоврядування; Тернопіль під час Першої світової війни; про уродженців Тернополя, які служили в Легіоні Українських Січових Стрільців; Тернопіль у період ЗУНР; Тернопіль після Другої світової війни та в незалежній Україні; Тернопільський Євромайдан, волонтерські організації міста, участь тернополян в АТО.

Олег Герман – «Співоча скеля»

Ціна: 61–147 грн

У своїй повістині український науковець, письменник та громадський діяч Олег Герман розповідає про події в Карпатах в селі, де живе троє людей. Автор запевняє – він описав реальних людей і те, що він пережив особисто. «Співоча скеля» – це житейська розповідь про одну родину. Це повістина з 30 зимових образків – окремих новел, які нанизані, як намисто, і утворюють цілу композицію.

Ігор Олещук – «Шлях до свободи»

Ігор Олещук – український інженер, громадсько-політичний діяч, учасник національно-визвольних змагань та колишній політичний в’язень. У своїй книзі автор описав власне перебування у таборах суворого режиму. У виданні представлені світлини сталінського режиму, а також документалістика національно-визвольних змагань. Свою книгу автор презентував наприкінці грудня, 2021 року. Тож наразі її ще не вдалося знайти в онлайн книгарнях. Однак вже скоро вона має з’явитися в наявності.

Володимир Мороз – «Замки і фортеці Тернопілля»

Ціна: 80–110 грн

Володимир Мороз – український історик, релігієзнавець та журналіст. Одна з його книг присвячена замкам та фортецям нашого краю. У книзі описано повністю або ж частково збережені середньовічні та ранньомодерні укріплення. Автор також акцентує увагу на історико-архітектурному середовищі, що сформувалося «у затінку» — під захистом мурів. Перед очима читачів постає калейдоскоп людей, подій, старожитностей і легенд. Також в книзі є чимало кольорових ілюстрацій фортець та замків Тернопільщини.

Юліана Ванчура «Легенди Тернополя»

Ціна: 75–125 грн

Це дитяча книжка в якій зібрані легенди нашого краю для дітей від 6 до 8 років. У книзі є кольорові ілюстрації. Всього тут зібрано сім легенд про Тернопільщину.

А ви вже отримали допомогу? На що витратили? Пишіть і додавайте фото у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Тернополя - 20 хвилин

    Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut

  • Maria Klystun

    книги    їсти    не    будуть

keyboard_arrow_up