Депутати облради одноголосно просять заборонити діяльність церков московського патріархату

Депутати облради одноголосно просять заборонити діяльність церков московського патріархату

Під час сесії обласної ради депутати розглядають питання про заборону діяльності на території Тернопільщини церкви московського патріархату. Що відбувається – про це у матеріалі.

Сесія обласної ради розпочалась о 9:00 у п’ятницю, 26 серпня. Серед питань, які розглядають депутати – звернення до Верховної ради, Кабінету Міністрів, щодо врегулювання питання діяльності московського патріархату. Всього на засідання прийшли 48 депутатів.

Першим вирішили розглянути питання московсього патріархату.

У цей час біля приміщення обласної адміністрації зібрався мирний мітинг. Кілька десятків людей з плакатами прийшли, щоб показати свою позицію щодо діяльності московської церкви. Вони вимагали заборонити її діяльність. 

Відео дня

Як зазначив голова обласної ради Михайло Головко, у травні в області збирали підписи громадян до Верховної ради щодо врегулювання питання діяльності МП. Загалом зібрали приблизно 50 тисяч підписів. Мешканці області підтримують заборону московського патріархату. 

– Ця структура працює на розкол та знищення України, – каже голова обласної ради. – Ми бачимо, що є священники, які займаються коректуванням вогню, які агітують та пропагандують «рускій мір», налаштовують нас на внутрішні протистояння. Ми розуміємо, що поки не буде заборонена ця структура, в Україні не буде миру. У нашому зверненні ми вимагаємо визнати церкву московського патріархату ворожим, який працює проти України та миру у нашій країн. Ми звертаємось до Верховної Ради, щоб розглянули законопроєкт про заборону діяльності московського патріархату.

На сесії також був начальник Національної поліції області Олександр Богомол. Він розповів про провокацію з несанкціонованою ходою вірян московського патріархату до Почаївської лаври. Генерал наполягає – поліція зробила все можливе, щоб не допустити безпорядків та сутичок між колоною та місцевими, які були проти цієї ходи.  

– Коли ми побачили що з Хмельниччини йде несанкціонована хода і заходить на території області, ми залучили правоохоронців, поліцію діалогу. Це була провокація. ВУтой день ми вжили багато засобів, щоб ніхто не постраждав. Біля Почаєва є пости, де ми перевіряємо громадян. Були окремі сутички з місцевим населенням, які були проти цієї ходи. На жаль, ми поки що не можемо встановити організаторів ходи. Всі керівники єпархії позиціонували це, що люди самостійно організували захід.

Також Олександр богомол розповів – забороненої символіки у парафіян не виявили, хоча до правоохоронців надходили такі повідомлення.

Врешті депутати одноголосно підтримали рішення про звернення до Верховної Ради. Проголосували 48 депутатів. Тож тепер все залежить від вищих органів влади, які мають повноваження заборонити діяльність церкви московського патріархату в Україні.

Читайте також:

У країні війна, про яку московську ходу може бути мова? Усе про скандальну прощу до Почаївської лаври

Біля обладміністрації мирний мітинг: вимагають заборони московського патріархату

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (84)
  • Мирослав Кульчицький

    Загрузить в воронки, як це люблять в параші, і поміняти на захисників з Азова.
  • Василь Хавро

    Мирон Федун . Все вони розуміють, тільки прикидаються "шлангами".
  • Віра Біла

    Як це так просять це  їхній прямий обовязок зупинити діяльність ворожої рашистської церкви.Це потрібно було давно  зробити.
  • Марія Каліщук

    Якщо після 23 години на вулиці тебе зупиняє поліція  а їм все можна

keyboard_arrow_up