Партнер рубрики Події

На Сході загинув житель Теребовлянщини Володимир Питак

На Сході загинув житель Теребовлянщини Володимир Питак
Сумна звістка надійшла на Теребовлянщину. В неділю, 25 січня, під Дебальцевим на Донеччині загинув житель села Дарахів Питак Володимир Теодорович.

Повідомив про смерть Героя його побратим, з яким воював пліч-о-пліч в 128-ій гірсько-піхотній бригаді, теж теребовлянець, уродженець с.Остальці, а нині житель села Семенів Борис Холодзьон.
                              (На фото Володимир Питак з бойовим побратимом Борисом Холодзьоном)
Володимир Питак народився 7 лютого 1979 році в с.Вишнівчик у патріотичній сім’ї. Його батько Теодор Питак ще на зорі нашої незалежності був активним членом НРУ. Любов до України передалась і синові. 10 років тому Володимир виграв «зелену карту» та емігрував до США. Жив в Детройті, Чикаго. А в березні 2014 року повернувся на Україну, щоб захищати її від російського агресора. Він не міг бути осторонь, за кордоном, коли його держава в небезпеці. 2 серпня 2014 року Володимир Питак  мобілізований Теребовлянським районним військовим комісаріатом у військову частину В 4673 м.Мукачево.
Впізнали земляка за патріотичним татуюванням на грудях в районі серця.
Серед рідних в Героя АТО залишилися батьки, два брати, племінники. Сім’ї він створити не встиг.
 

     
(На фото Володимир Питак з друзями, волонтерами)
За попередньою інформацією, сьогодні тіло Володимира Питака заберуть із Дніпропетровсього моргу, щоб доправити в рідне село.
Районна державна адміністрація глибоко сумує за своїм Героєм та висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Так, добрішої людини як Володя не зустрічав. Вічна пам'ять
  • Анонім

    Володя, пам'ятаю Тебе тільки з найкращої сторони! Добрішої душі людина! Прошу всіх про молитву за Володимира.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up