Партнер рубрики Події

На Шпитальній оновлять дитячий майданчик: як виглядатиме та хто за нього заплатить?

На Шпитальній оновлять дитячий майданчик: як виглядатиме та хто за нього заплатить?

Провести реконструкцію дитячого майданчика планують на території біля будинків на вулиці Шиптальна-Острозького-Стрімка. Як має виглядати майданчик та у якому стані він зараз? Коли виконають роботи? Про це у матеріалі!

На території біля будинків на вулиці Шпитальній, 19, Стрімка, 5, Князя Острозького, 45 розташований дитячий майданчик. Там планують провести реконструкцію та облаштувати сучасний майданчик. Ми побували на цій ділянці та оглянули її стан.

Встановили паспорт об’єкта

На території, як ми помітили, роботи ще не розпочинали. Хоча у паспорті об’єкту зазначено, що реконструкція розпочнеться у червні і триватиме до серпня, станом на 27 червня роботи не розпочали. Встановили лише паспорт об’єкта – інформацію про реконструкцію, терміни виконання, візуалізацію проєкту.

Відео дня

Деякі елементи дитячого майданчика зламані – лишилися опори від гойдалок. Вони заростають травою. Фарба на гойдалках вже облущена. Є дитячий ігровий комплекс, карусель, пісочниця. До майданчика ведуть витоптані через траву стежки.

Як виглядатиме майданчик

Новий майданчик займатиме площу 400 метрів квадратних та міститиме три зони:

  • простір для найменших дітей 1-5 років з дитячим ігровим комплексом, гойдалками та пісочницею;
  • простір для дітей віком 3-12 років з влаштуванням піраміди, гойдалок та каруселі;
  • спортивний комплекс для дорослих воркаут.

Навколо майданчика облаштують лавки та урни для сміття. Поверхня майданчика буде зі штучної трави.

Там розмістять дитячий ігровий комплекс, три гойдалки на пружині, пісочницю «Будиночок», гойдалки, карусель з кермом, гімнастичні грибки, ігровий комплекс з канатів, карусель без сидінь, спортивний комплекс, тощо.

Ось так має виглядати майданчик після реконструкції.

Хто заплатить

Як повідомили у міській раді, кошти на облаштування дитячого майданчика не витрачатимуть з міського бюджету. Реконструкцію оплатить інвестор.

Як йдеться у паспорті об’єкту – замовник робіт – ТОВ «ПРОФ-ТЕР БУД». Навпроти ця будівельна компанія зводить новий багатоквартирний житловий комплекс. Як свідчать дані аналітичної платформи YouControl, компанію зареєстровано у 2015 році. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових приміщень.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Maria Soltys

    Ще б на Лесі Укранки 8 зробили, тут також хватає місця на три зони
  • Наталія Хомишин

    Завжди коли читаю такі дописи на виконання робіт нашими тернопільськими підрядникамито ключове слово " Облаштують"" зроблять"" поремонтують" і як завжди, прогнозовано ,НІЧОГО  ВЧАСНО не роблять ,і добре ,якщо взагалі зроблять🤷гарний приклад це :облаштування парку у північному районі на місці знищених дач(хайби краще люди і досі садили собі ті грядки,кущі,дерева,а то лише чагарники,розвалини і регулярні пожежі з метою розчистити місце для, нових будинків😡).

keyboard_arrow_up