Партнер рубрики Події

На Шумщині від коронавірусу померли священник і відомий фотограф

На Шумщині від коронавірусу померли священник і відомий фотограф
  • Про смерть отця в соцмережах повідомляють жителі Шумського району. Інформацію про смерть священника підтвердив і очільник району.
  • Це другий житель Шумщини, життя якого відібрав COVID-19 - 55-річний священнослужитель УПЦ МП із села Потуторів Шумського району
  • Третім з Шумщини, чиє життя забрав коронавірус, був 66-річний чоловік. За інформацією від місцевих мешканців, Мирон Гібула співав у церковному хорі ПЦУ, захоплювався фотографією і активно висвітлював місцеві події у соціальних мережах.

У Шумському районі від коронавірусу помер священник. Про це у соцмережах повідомляють місцеві. Інформацію про смерть священнослужителя підтвердив і голова Шумської райдержадміністрації Віталій Кудлак.

За нашою інформацією, священник правив в одному з сіл, у УПЦ Московського патріархату. Наразі інформацію уточнюємо.

Це другий померлий від коронавірусу в Шумському районі. І другий - зі священнослужителів Тернопільщини, життя яких забрав COVID-19.

Відео дня

- За останню добу у нашому районі від ускладнень, спричинених коронавірусом, померло дві особи, - повідомили на Фейсбук сторінці Шумської райадміністрації вранці 28 квітня. - Обидва випадки підтверджено лабораторно. У священнослужителя з Потуторова аналіз на дослідження брали при житті, а ось у шумчанина, якого госпіталізовано вчора у лікарню, після смерті. Загалом через коронавірус у районі померло троє осіб.
Тож закликаю вас свідомо і відповідально поставитись до дотримання правил карантину. 

Померли 55-річний священнослужитель УПЦ МП із села Потуторів Шумського району та 66-річний чоловік із Шумська. За інформацією від місцевих мешканців, шумчанин, який вчора помер, співав у церковному хорі ПЦУ, захоплювався фотографією і активно висвітлював місцеві події у соціальних мережах.

Інформацію оприлюднили і на сторінці Шумської ОТГ.

  • За даними ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України», упродовж минулої доби у Шумському районі було зафіксовано 2 нових випадки захворювання на коронавірус (с. Потуторів, та м. Шумськ), на жаль, летальні, - повідомили на сайті. - Загалом, у районі 69 лабораторно підтверджених випадків інфікування.

27 квітня у Шумську раптово помер відомий фотограф Мирон Гібула.

  • Сьогодні пішов у вічність патріот України, і добра людина, спочивай з Богом друже, - пише Олександр Яворський.

Як з’ясувалось, у чоловіка були інші серйозні захворювання, але причиною смерті виявився коронавірус.

Згідно з даними обласного лабораторного центру, станом на 09:00 27 квітня на Тернопільщині 612 випадків інфікування COVID-19, 10 – летальних, 70 людей одужали. Ввечері надійшла інформація про 11 мешканця області, життя якого забрав COVID-19.    

Вчора, на 55 році життя відійшов до Бога із життя земного священик протоієрей Іван Городинський. Про це повідомили на сторінці Шумщина православна у Фейсбук. 
- Його парафія була у селі Потуторів, Шумського благочиння УПЦ.
Сьогодні відбувся похорон отця Івана. Благочинний протоієрей Михаїл Костюк висловлює глибоке співчуття родині покійного священика і всім його парафіянам. Також закликає усіх вірян до молитви за новопредставленого протоієрея Івана, - йдеться у повідомленні.



Вічна пам'ять і хай Господь сподобить цьому священику, який вів за собою людей до Бога, бути у Царстві Небесному.
(прес-центр Шумського Благочиння УПЦ)

Редакція висловлює щирі співчуття родинам, землякам і всім, хто знав спочилого священника та Мирона Гібулу. Вічна їм пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Лариса Терзи

    Щумщина? Это где?
  • Andy Halytsky

    І як не дивно далі московський патріархат. Це прекрасно спостерігати як сама природа відторгає і очищає суспільство від всякої гадості. Чує моє серце, що скоро почуємо і про вірян московського патріархату, а госпіталі то будуть зайняті попами)))) Ну але як казав один дурний піп: 'Главноє лекарсто ето молитва'

    Andy Halytsky reply Andy Halytsky

    Я радий що ми змогли досягнути порозуміння! Нехай щастить!

    Мария Ющенко reply Andy Halytsky

    Andy Halytsky Дякую, Боже, що ви такий гарний аналітик. Ви аргументовано і чітко ведете дискусію. Амінь.

    Andy Halytsky reply Andy Halytsky

    Мария Ющенко Ви не правильно зрозуміли. Ваше непорозуміння можна пояснити вподобанням Андрея Кураєва, який негативно впливає на ваше розуміння.

    Мария Ющенко reply Andy Halytsky

    Andy Halytsky я так розумію, що всі хто загинув теж гадость відторгнута природою?

    Євгеній Євген reply Andy Halytsky

    Andy Halytsky ,чорномазим слова не давали

    Коля reply Andy Halytsky

    Ти певно тупенький - це не священник захворів, а це його хтось заразив тому що він, на відміну від інших, які сховались на карантині, працює і допомагає людям, різницю бачиш?

    Лілія reply Коля

    Я бачу. Заразив багато людей!  Свідомо! Бог нас любить і оберігає! А не знищує! Священики Москви хочуть винищити український народ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up